26. jan 2015.

Napredak u istrazi napada na Pašalića

pasalicfotoU Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije održan je novi sastanak na temu rasvetljavanja slučaja fizičkog napada na novinara agencije FoNet Davora Pašalića, saopštava danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Na sastanku kojem je prisustvovao i predsednik NUNS Vukašin Obradović, rukovodilac Radne grupe za rasvetljavanje ubistva novinara Dragan Kecman podsetio je da je u nadležnost grupe pridodat i slučaj napada na novinara Pašalića, i rekao da u toj istrazi ima pomaka.

Kecman je naglasio da su u toku brojne provere za koje veruje da mogu doprineti identifikaciji napadača na Davora Pašalića.

On je ukazao i da je od izuzetnog značaja za policiju saradnja Pašalića, kao i pomoć u prepoznavanju osoba koje suga napale i pretukle.Obradović je podsetio da je misija NUNS da zaštiti novinare i izrazio očekivanje da će napadači biti identifikovani i adekvatno kažnjeni za krivično delo koje su počinili. Istakao je da bi se rešavanjem ovog slučaja poslala jasna poruka da napadi na novinare ne smeju ostati nekažnjeni.

Novinar Davor Pašalić napadnut je kasno uveče 3. jula 2014, u blizini svog stana. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli. U napadu, Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend