02. jul 2015.

„Naš glas“ čeka vlasnika, televiziji Smederevo katanac

nasglas-logoAgencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za prodaju još 11 medija koji su u vlasništvu države, među kojima je i nedeljnik „Naš glas“. Prema javnom pozivu početna cena za 83,17 odsto kapitala koji je u vlasništvu Agencije za privatizaciju iznosi 226.200 evra. Osim tradicije duge više od pola veka, najvredniji deo kapitala ovog medija je poslovni prostor od oko 340 kvadrata u samom centru grada

Za otkup dokumentacije zainteresovani kupci treba da izdvoje 100.000 dinara, dok visina depozita za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosi 22.620 evra. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 23. jula, a otvaranje ponuda zakazano je za 18. avgust.

I dok lokalni nedeljnik čeka novog vlasnika, Televizija Smederevo će, po svemu sudeći, staviti katanac u bravu. Pošto lokalna samouprava nije nadležnom ministarstvu dostavila dokumentaciju neophodnu za privatizaciju, o čemu su Smederevske već pisale, prodaja ovog medija nije oglašena. Prema važećem zakonu o javnom informisanju, ovaj medij više nema status javnog preduzeća, a na koji način će se rešavati status zaposlenih koji se nisu izjasnili za otpremnine, niko ne zna. Po običaju, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Televizije Smederevo Jelena Milosavljević, nije odgovarala na pozive novinara našeg portala, dok vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika Milica Ristić tvrdi da ne zna šta će se dalje dešavati i da nema ovlašćenja da za javnost bilo šta komenatriše na ovu temu. Kako saznajemo, zaposlenima, od kojih se najveći broj njih izjasnio za odlazak uz otpremninu, isplaćene su zaostale zarade, ali niko od njih još nije formalno-pravno rešio svoj status.

Prema nezvaničnim saznanjima, Gradsko veće, nakon što je pre nedelju dana stavljena van snage odluka o modelu privatizacije Televizije Smederevo, nije se bavilo ovom temom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend