30. sep 2015.

Nastavljeno suđenje po tužbi za mobing protiv Kompanije „Novosti“

novostiDanas je pred Višim sudom u Beogradu održano ročište po tužbi Jelene Jovović, zaposlene u Kompaniji “Novosti”, koja je tužila Kompaniju “Novosti” zbog zlostavljanja na radu. Zbog izmene postupajućeg sudije, glavna rasprava je počela iznova. Za novog sudiju u sporu imenovana je sudija Irena Garčević

Kompanija „Novosti“ se tereti zato što je tužena Jelena Jovović smenjena sa radnog mesta urednika magazina „Život plus“ i koordinatora ženskih izdanja. Prema navodima tužilje, smena je bila iznenedna i ničim opravdana, a u neformalnom sastanku sa tužiljom kao obrazloženje za svoju odluku, direktor „Novosti“ Ratko Dmitrović je naveo „da ga je tužilja ogovarala“.

U tužbi se još navodi da je smenu pratilo iseljenje tužilje iz kancelarije i deponovanje njenih stvari u magacinski prostor, pri čemu je tužilja, iako i dalje formalno zaposlena na radnom mestu urednika magazina „Život plus“ i koordinatora ženskih izdanja, zapravo sprečena da radi na tom radnom mestu, i na bilo kom drugom mestu kod poslodavca. Određeni period tužilja je bila bez radnih zadataka i svog radnog prostora, nakon čega je raspoređena na mesto urednika posebnih izdanja što je podrazumevalo nižu zaradu.

Na današnjem ročištu saslušana su četiri svedoka, zaposlena u Kompaniji „Novosti“, koji su u svom svedočenju potvrdili da je došlo do iznenadne smene, da su stvari tužilje izmeštene iz kancelarije u kojoj je radila i deponovane u magacinski prostor, kao i da tužilja nije raspoređena na novo radno mesto duže vreme.

Današnjem suđenju prisustvovali su predstavnici NUNS-a, UNS-a, Sindikata novinara i OEBS-a.

Sledeće ročište zakazano je za 24. februar 2015. godine, kada je planirano saslušanje novih svedoka i parničnih strana.

Autor: D. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend