09. jul 2014.

NDS nastavlja sa političkim pritiskom na „Danas“

novineNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) smatra da su navodi iz najnovijeg saopštenja Nove demokratske stranke (NDS) nastavak pritisaka na redakciju lista „Danas“. Pokušaj diskreditacija novinara i medija, na način na koji to čine NDS i Boris Tadić, nije u skladu sa pravilima koja bi trebalo da vladaju u odnosima između medija i političkih stranaka, institucija i drugih centara moći.

Ukoliko je Novoj demokratskoj stranci zaista stalo do, kako kažu, odbrane integriteta novinara „koji neretko rizikuju i svoje živote u odbrani slobode, etike i kriterijuma svoje profesije“, ovakvim saopštenjima to, svakako, ne pokazuju i ne doprinose stvaranju kulture dijaloga koja je neophodna, kako medijima, tako i političkim strankama.

Tvrdnjama da je deo redakcije ovog dnevnog lista, kako ističe NDS, pod kontrolom Vladimira Bebe Popovića, potkrepljenim jedino sadržajem pitanja upućenih Borisu Tadiću i argumentima „rek’o Beba“, NDS i njen lider pokazuju zabrinjavajući nivo političke i medijske netolerancije i nipodaštavaju novinare koji pokušavaju da časno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Za tekst na sajtu NUNS-a kliknite ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend