09. jul 2014.

NDS: Deo redakcije lista Danas pod kontrolom Bebe Popovića

Politička organizacija Nova demokratska stranka, čiji je lndsider Boris Tadić, optužila je „deo redakcije lista Danas“ da je „pod kontrolom“ Vladimira Bebe Popovića i „instrumentalizovan“ za njegove interese.NDS se u saopštenju za javnost ujedno izvinila „svim časnim novinarima i konobarima“ koji su bili nezadovoljni odgovorom Tadićeve saradnice Marine Komad na pitanja Danasa za (odbijeni) intervju prošle sedmice.

U saopštenju upućenom iz Medija centra NDS navodi se da ta stranka ima „duboka uverenja da je deo redakcije lista Danas pod kontrolom i instrumentalizovan“, a da odgovor gospođice Komad nije bio za objavljivanje, što je naš list uradio.

„Oštrina tona našeg odgovora nije bio „napad na medije“, nego upravo otpor kontroli medija“, kažu iz NDS.

Taj odgovor u kojem je navedeno da su pitanja novinarke Lidije Valtner glupa, ispod nivoa i bez elementarnog znanja o politici, te da ih je pisao konobar „diktiralo je naše uverenje da se obraćamo instrumentalizovanim delovima redakcije, a ne namera da vređamo novinare niti da omalovažavamo konobare“, kaže se u juče objavljenom saopštenju NDS.

„Legitimno je da neko misli da su naša uverenja pogrešna, a čak i da jesu, legitimno je da i mi reagujemo na osnovu naših uverenja i da ona određuju i naš ton“, navode u NDS, i preciziraju da su pod „bivši konobar“, koji je, kako kažu, pisao Danasova pitanja, mislili na Vladimira Bebu Popovića.

„Naše uverenje da Popović vrši uticaj na delove redakcije Danasa potiče, između ostalog, i iz njegovog hvalisanja da ima uticaj i na pojedine medijske kuće, pa i na neke novinare Danasa…Budući da je naš odgovor pogrešno protumačen, ovom prilikom se izvinjavamo svim časnim novinarima i konobarima koji su pomislili da su naše reči upućene njima. Zapravo oštrina našeg odgovora je naša podrška svim novinarima, koji neretko rizikuju i svoje živote u odbrani slobode, etike i kriterijuma svoje profesije“, navodi se u saopštenju za javnost NDS Borisa Tadića.

Odgovor dnevnog lista Danas na najnovije tvrdnje NDS objavićemo u sutrašnjem izdanju.

Za tekst na sajtu NUNS-a kliknite ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend