15. okt 2015.

Neko može i bez šlema na gradilište, novinari Istinomera ne

gradilisteNeko može i bez šlema na gradilište, novinari Istinomera ne

Član gradskog veća, bez šlema na glavi. Nezaštićeno je po gradilištu Beograda na vodi snimala i jednanovinarska ekipa. Čak i sam načelnik komunalne policije i njegov zamenik rizikovali su živote. No, tog dana, kažnjena je samo ekipa Istinomera.

„Hajde da obavestimo građane Srbije i da kažemo javnosti da je u pitanju pre svega deo gde se gradi, ograđen deo, gde se već vrše radovi, jer smo postavili kamen temeljac, to je gradilište“,rekla je u Pressingu N1 ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

„Incident se dogodio tri dana pre postavljanja kamena temeljca. A drugo, da je to gradilište, bilo bi označeno, postojala bi nekakva tabla i znak zabrane prolaska, a toga nije bilo, što se na snimku da i videti“, kaže Vesna Radojević, Istinomer.

Sajt „Istinomer“ i Nezavisno udruženje novinara Srbije na postupanje komunalnih policajaca podneli su pritužbu koja je, međutim, odbijena i to bez prava na žalbu.

gradiliste-1„I to sve funkcioniše po principu „kadija te tuži, kadija ti sudi“, smatra Radojevićeva.

Nema državnih organa kojima se mogu žaliti na rad komunalne policije, pa su pritužbe, kažu u NUNS-u, uputili Zaštitniku građana i Poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

„Očigledno je nekome stalo da se restoran Savanova ne snima, zbog kontroverzi koje prate rad tog restorana i to je, po mom mišljenju, osnovni razlog zbog kog je ekipi Istinomera zabranjeno snimanje“, rekao je Vukašin Obradović, NUNS.

Kao glavni razlog načelnik komunalne policije, u saopštenju je naveo ličnu bezbednost novinara Istinomera jer su bili na gradilištu. Znači li to da za sopstvenu i bezbednost gradskih čelnika i novinara drugih medija ne brine?

Video prilog TV N1 pogledajte ovde.

 Foto: Istinomer 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend