23. okt 2014.

Nema više B92

Veran Matic,direktor i glavni i odgovorni urednik B92.08.2005.foto:A.AndjicOd Nove godine B92 odlazi u istoriju, a na njeno mesto dolazi OTV. Tako će se, naime, zvati nova televizija, naslednica “Devedestdvojke”, saznaje „Blic“.

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika.

Jedan od poslednjih koraka u tom smeru je i praktično skidanje emisije “Utisak nedelje” s programa. U samoj kući nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju informacije do kojih je došao “Blic”.

– Ukoliko bude doneta odluka o promeni naziva televizije, mediji i šira javnost biće blagovremeno obavešteni – kratko je prokomentarisao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković. On je, zapravo, samo ponovio odgovor koji smo prethodno dobili od Odeljenja za odnose sa javnošću B92, a na našu konstataciju da se, dakle, ipak o tome razmišlja, jer “gde ima dima ima i vatre”, ostao je bez jasnog odgovora.

Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastaviće da se emituje pod tim imenom, a ime neće menjati ni Radio B92.

Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji:

– Promena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vreme obaveštena – kratko je napisao Matić u odgovorima na naša pitanja.

Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njenih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se sačuva “uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regionu”.

B92, inače, već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gde se nalazi redakcija, pošto je u toku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV „Prva“.

Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastaviće da se emituje pod tim imenom, a ime neće menjati ni Radio B92, čije će sedište ubuduće biti u poslovnom centra “Eurocentar”, u centru Beograda.

Goran Karadžić, predsednik Regulatornog tela za elektronske medije, kaže da ne postoji nikakva prepreka za promenu imena B92 jer je isto to već rađeno u slučaju “prekrštavanja” TV „Košave“ u TV „Hepi“ i „Foksa“ u „Prvu“.

– Potrebno je samo da nas obaveste o promeni imena i da nam dostave novo rešenje loga koje mi potom dostavljamo Ratelu – kaže Karadžić.

Lekić: Brend B92 je urušen

Nekadašnja urednica B92 Bojana Lekić žali što je, kako kaže, “brend B92 ozbiljno urušen”.

– Ironija je to što su godine prošle, a da aktuelni vlasnik nije znao da iskoristi ono što je pri kupovini ove televizije najviše platio, a to je brend B92. Naprotiv, sve što je B92 kao brend predstavljao, u međuvremenu je urušeno, a da istovremeno ta televizija nije uspela da izgradi ni kvalitetan i prepoznatljiv komercijalni profil. Želeći da sede na dve stolice, seli su između.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend