10. jun 2015.

Nemački novinari ogorčeni zbog masovnih otpuštanja u kompaniji Ringier Springer Srbija

  Nemačko udruženje novinara – DJV(Deutsche Journalisten Verband) izrazilo je zaprepašćenje zbog načina na koji je medijska grupa Ringier Springer Srbija otpustila veliki broj novinara i drugih medijskih radnika

U saopštenju DJV, podseća se da je Nezavisno udruženje novinara Srbije javno protestovalo zbog odluke menadžmenta grupacije Ringier Springer Srbija da za kratko vreme otpusti više od 30 zaposlenih, bez prethodnih razgovora ili upozorenja. Među otpuštenima su i samohrane majke i iskusni urednici koji su neposredno pred penzionisanjem. Pri tome, menadžment nije obrazložio masovna otpuštanja bilo kakvim kriterijumima.

Predsednik Nemačkog udruženja novinara Majkl Konken poziva medijsku kompaniju Ringier Springer da utvrđivanju tehnološkog viška pristupa kroz socijalni dijalog sa zaposlenima. Nedopustivo je je da se novinari otpuštaju iz dana u dan, bez ikakvog  prethodnog objašnjenja. Tim pre što se uprava kompanije Ringier Springer hvali veoma profitabilnim poslovanjem u Srbiji, naglasio je Konken.

Predsednik DJV podržava stav NUNS-a da je neprihvatljivo to što se racionalizacija poslovanja svodi na otpuštanja novinara koji se proglašavaju za “naslabije karike”, jer odgovornost za eventualno lošije poslovanje, pre svih, mora da snosi menadžment grupacije Ringier Springer Srbija.

Sekretarijat NUNS-a

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend