10. feb 2015.

Novi Pazar rekorder u sufinansiranju javnog, a Subotica privatnih medija

image (2)Grad Novi Pazar izdvojio je ukupno 73 miliona dinara (3,2 odsto) za finansiranje medija, ali samo milion dinara za projektno sufinansiranje. Za Regionalnu televiziju Novi Pazar koja treba da bude privatizovana u budžetu je predviđeno čak 72 miliona dinara.

Najviše novca za privatne medije izdvaja Subotica  – 30,8 miliona dinara za projektno sufinansiranje, dok  je 16, 1 milion opredeljen za Radio Suboticu koja treba da bude privatizovana. Po oba osnova to je ukupno 0,95 odsto budžeta grada.

Grad Jagodina nije predvideo sredstva u budžetu za projektno sufinansiranje lokalnih medija, a na mnogobrojne pozive i mejlove upućene gradskoj administraciji nismo dobili odgovor koliko novca daju za subvencije medijima u javnom vlasništvu. Budžet nije objavljen na zvaničnoj veb stranici ovog grada.

Loznica će za projektno sufinansiranje izdvojiti 3 miliona dinara dok kroz direktno subvencionisanje daje 8,2 miliona dinara što je 0,68 odsto njihovog budžeta. Prema rečima Vere Unković, načelnice odeljenja za finansije uprkos teškoj situaciji, i tome što su prvi put u poslednjih 15 godina imali manje prihode nego u prethodnoj godini, izdvajanja za medije ostala na istom nivou.

Za projektno sufinansiranje medija Smederevo je izdvojilo 12.1 milion dinara, a sa 9,8 miliona subvencionišu javno preduzeće TV Smederevo, što je ukupno 0,8 odsto budžeta.

Zrenjanin izdvaja 12 miliona dinara za Radio Zrenjanin koji je u vlasništvu grada i 10 miliona za projektno sufinansiranje ostalih medija ili ukupno 0,44 odsto budžeta.

U budžetu Požarevca za Radio Požarevac izdvaja se 7.3 miliona dinara, a za projektno sufinansiranje 16,7 miliona dinara što je ukupno 1,2 odsto budžeta.

Sremska Mitrovica sa 25 miliona dinara ili 0,9 odsto budžeta će u narednoj godini projektno sufinansirati medije. Sav novac biće raspodeljen na konkursu s obzirom da ovaj grad nema medije u svom vlasništvu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend