07. maj 2016.

Novinar iz Vršca: Pokušali su da me ubiju dok sam bio na zadatku

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara

Glavni urednik portala E-Vršac Aleksandar Čupić izjavio je danas da su pokušali da ga ubiju dok je bio na novinarskom zadatku.

Čupić je agenciji Beta rekao da je, dok je bio na terenu sa kolegama iz Televizije Kovačica u selu Parta u blizini Vršca, kamionetom pokušao da ga zgazi Milan Tikić, sin lokalnog biznismena Dragana Tikića.

“Stajao sam pored puta kada je naišao crni kamionet koji je, umesto desnom vozio levom stranom i išao u mom pravcu. Mislio sam da želi da siđe na atarski put i u poslednjem trenutku shvatio da ide direktno na mene. Uspeo sam malo da odskočim u stranu, ali me je on udario i odbacio sa haube nekoliko metara”, rekao je Čupić.

On je ocenio da je reč o pokušaju ubistva i to povezao sa činjenicom da u poslednjih mesec i po dana intenzivno piše istraživačke tekstove o vezama Dragana Tikića sa političarima.

Čupić je dodao da je slučaj prijavio policiji i da je zadržan u vršačkoj bolnici tri dana na posmatranju jer se pola sata nakon incidenta onesvestio i, kako je rekao, još se ne oseća dobro.

On je izrazio očekivanje da će policija taj slučaj okvalifikovati kao pokušaj ubistva.

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara iz Vršca

Milan T. (29) uhapšen je u Pančevu pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je policija u Pančevu.

Zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i lake telesne povrede, on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend