17. jun 2015.

Novinar nakon napada umro u policiji

Valter Ismailović (43) iz Niša, novinar i član niške NVO Ponos, preminuo je u prostorijama policijske stanice Crveni krst, tri sata nakon tuče u romskom naselju Stočni trg u kojoj je povređen

Incident se zbio prošlog četvrtka kada je Ismailović sa sa aktivistima Ponosa obilazio ovo naselje radi realizacije akcije podizanja pismenosti mladih Roma.

Međutim, došlo je do tuče u kojoj ga je za sada nepoznata osoba palicom udarila u glavu. Još uvek nije poznato da li su povrede koje je zadobio u posledičnoj vezi s njegovom smrću. To će se pouzdano znati tek pošto stignu rezultati obdukcije.

U policiji je potvrđeno da je toga dana oko 20 časova došlo do narušavanja javnog reda i mira na Stočnom trgu u kojem je učestvovalo šest osoba.

-Učesnici narušavanja su pozvani u policijsku stanicu Crveni Krst radi davanja izjava o tom događaju kada je oko 23 časa jednom od njih pozlilo. Došla je hitna pomoć i ukazala mu pomoć na klupicama u prostoriji policijske ispostave. Taman kada su se lekari spremali da krenu, pozlilo je drugoj osobi koja je preminula uprkos intervenciji lekara, potvrđeno je u policiji.

U NVO Ponos, gde je Ismailović radio kao projekat menadžer, juče su odbili da komentarišu događaj dok se ne prikupi sva potrebna dokumentacija I saglasnost porodice.

-Tek po dobijanju rezultata obdukcije oglasićemo se, ukoliko za to dobijemo saglasnost porodice – kažu u Ponosu.

Ismailović je bio dugogodišnji novinar “City” radija i RTV “Nišava”.

 Foto: Facebook 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend