19. avg 2015.

Novinar Tabloida i advokat pretili Vučiću smrću?

Urednik u „Tabloidu“ Milan Malenović (52) i beogradski advokat Dejan Krstić (44) osumnjičeni su za pretnje smrću predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministrima, javlja Tanjug.

Viši sud u Beogradu odredio je Malenoviću pritvor do 30 dana Malenoviću, osumnjičenom da je preko društvenih mreža uputio pretnje Vučiću i ministrima, dok je Krstić (44), koji se sumnjiči za isto krivično delo, pušten da se brani sa slobode posle saslušanja u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Oni su jutros uhapšeni u odvojenim akcijama policije.

Kako je Tanjugu rečeno u tužilaštvu, Malenoviću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal predložilo je i da Krstiću bude određen pritvor, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio, rekao je Krstićev branilac Dragan Palibrk.

Krstić je neposredno pred privođenje na društvenim mrežama objavio da mu stan pretresaju pripadnici Uprave za visokotehnološki kriminal.

Policija je ranije danas saopštila da je uhapsila M.M. (52) i D.K. (44), osumnjičene da su preko društvenih mreža uputili više pretnji po život premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i ministrima.

Oni se terete za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i uz krivičnu prijavu privedeni su tužilaštvu u Beogradu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend