16. jan 2015.

Novinari u šoku odakle maloletnicama ideja da se slikaju gole

njuzNovinari širom Srbije zgroženi su nakon vesti da je sve više maloletnica koja svoje provokativne fotografije objavljuju na Fejsbuku. Jedno od osnovnih pitanja koje novinari postavljaju je odakle devojkama ideja da se slikaju gole.

Novinar Blica Zdravko Vasić kaže da se veoma zbunio kada je video kakve su sve fotografije okačile devojke od kojih neke nemaju ni 16 godina.

– Strašno je pomisliti da te devojke odrastaju u porodicama gde se promoviše senzacionalizam, koji se često svodi na puku golotinju. Njihovim roditeljima je verovatno važnije da se bore za klik, nego da porazmisle kakve posledice to može da ostavlja na njihov razvoj njihove dece – smatra ovaj novinar.

Njegov kolega iz Kurira Petar Jovanović smatra da je potpuno neverovatno otkud su odjednom devojke toliko počele da objavljuju selfije na kojima su razgolićene.

– Teško je utvrditi kako je došlo do toga, ali svakako najveću odgovornost snose roditelji koji im verovatno po ceo dan pokazuju svoje selfije na kojima su oskudno obučeni. Svesni smo da je dužnost i nas novinara da vaspitamo omladinu, u čemu se trudimo, ali sav naš trud padne da omladinu izvedemo na pravi put pada u vodu kada se neka majka hvali svojoj deci fotosešnom iz kupatila – kaže Jovanović.

U želji da dođemo do još nečijeg mišljenja pozvali smo i našu čuvenu starletu Staniju Dobrojević, koja je rekla da ne može trenutno da priča jer mora još neko vreme da stoji gola na terasi dok je ne uslika neki foto repotrer.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend