07. jul 2014.

NUNS i NDNV: Sankcionisati pretnje uredniku portala u Rumi

rumaNezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od policije i pravosuđa da, u najkraćem mogućem roku, preduzmu odgovarajuće sankcije prema Dušanu Dragišiću, vlasniku lokalnog hotela „Borkovac“, zbog pretnji Nenadu Tomiću, vlasniku i uredniku Informativnog portala Grada Rume.

Dragišić je bez jasnog povoda prišao Nenadu Tomiću i pretio mu sečenjem ušiju i odgrizanjem nosa, u čemu je, kako je rekao, dobar. On je Tomiću, osim toga, uputio, pred više svedoka, među kojima su bili i policajci, niz pretnji, uvreda i psovki.

Tomić je protiv Dragišića podneo krivičnu prijavu, a s obzirom na činjenicu da postoji niz svedoka, NUNS i NDNV očekuju hitnu reakciju policije i tužilaštva.

Zahtevamo da se oštrim sankcijama prema Dragišiću pošalje društvena poruka da lokalni moćnici ne smeju da prete novinarima i javno ih ponižavaju. Izražavamo nadu da će ovoga puta policija i pravosuđe položiti ispit i neće podleći eventualnim pritiscima lokalnih političara.

NUNS i NDNV će o ovom događaju obavestiti domaće i međunarodne organizacije koji se bave zaštitom ljudskih prava i slobode izražavanja, te pratiti dalji razvoj događaja.

Za originalni tekst na sajtu NUNS-a kliknite ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend