12. sep 2014.

NUNS poziva novinare da učestvuju u privatizaciji medija

ekrancrticNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava sve novinare i medijske radnike da 15. septembra, prema Zakonu o privatizaciji, ističe rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti.

NUNS smatra da novinari treba aktivno da učestvuju u ovom procesu, naročito u medijima koji se privatizuju. Uvereni smo da novinari i medijski radnici, kao vlasnici, na najbolji način mogu da zaštite svoje interese i zato je vrlo važno da se predstavnici profesije, grupno ili pojedinačno, prijave kao potencijalni kupci medija u kojima rade.

NUNS podseća da je Agencija za privatizaciju, sa ciljem da ispita interesovanje investitora, objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti . U skladu sa sa tim, i posle ocene održivosti poslovanja subjekata, Agencija će dostaviti Ministarstvu privrede predloge modela i metoda privatizacije za svaki pojedinačni subjekt privatizacije.

Pismo o zainteresovanosti može se pronaći na sajtu Agencije za privatizaciju (www.priv.rs) i predstavlja samo početni korak u procesu privatizacije.

NUNS poziva novinare da još jednom razmotre sve mogućnosti i procene da li je u njihovom interesu da se pojave kao mogući kupci i da na taj način osiguraju i sopstvenu i budućnost medija koji su u procesu privatizacije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend