12. sep 2014.

Uređivački kolegijum Studija B najoštrije odbacuje optužbe NUNS-a

studiobplavaKolegijum Studija B saopštava da prestanak emitovanja pojedinih emisija, nije zasnovan na ličnim ocenama ili kadrovskim promenama, već na osnovu detaljnih istraživanja medijskog tržišta.

Smatramo da nam NUNS ovim pismom i načinom komunikacije upravo narušava ono protiv čega kaže da se bori u medijskog slici države. Da li to NUNS pokušava da nam nametne svoju uređivačku politiku i odredi nam koje emisije bi trebalo da budu emitovane, a koje ne?

Građani Srbije i Beograda ni u jednom trenutku nisu uskraćeni za informacije koje se tiču grada i države, a naglašavamo da su svim političarima, političkim partijama, pojedincima i organizacijma vrata naše medijske kuće uvek širom otvorena. Baš kao i NUNS-u – od osnivanja i tokom svih godina postojanja, čak i onda kada su svi mediji u Srbiji za NUNS bili zatvoreni.

Nažalost, priznaćete, prethodnih godina na Studiju B takav tretman nisu imali svi, pa se termin Đilasova televizija odomaćio u prestonici. Formiranjem novog uređivačkog kolegijuma, Studio B je tu praksu odbacio i ponovo pruža priliku da se svi glasovi podjednako čuju.

Što se tiče samog autora, koji je imao, napominjemo, godinama povlašćeni položaj sa čak dve jednoipočasovne emisije nedeljno, kao ni jedno tv lice u Srbiji, nažalost, gledanost njegovih emisija, nije bila u skladu sa onim što je kuća uložila u njega, što potkrepljujemo detaljnim istraživanjem gledanosti.

Podsećamo, javnost i NUNS, koje smatramo eminentnim strukovnim udruženjem, a koje se zalaže za etiku u medijima, na niz ozbiljnih incidenata u emisijama Predraga Sarape, a o kojima i danas postoje zapisi u medijima i na društvenim mrežama. Zašto se ovo udruženje ni jednom nije oglasilo i istaklo da je takvo ponašanje neprikladno, a može se uočiti i da je autor neretko bio pristrasan i vrlo ličan u odnosu prema gostima, nepristojnog ponašanja i neprimerenog rečnika.

Čvrsto smo rešeni, po svaku cenu, da nikada nikome više ne dozvolimo takvo ponašanje u programima RTV STUDIO B. Verujemo da će nas u ovome NUNS čvrsto podržati i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend