05. apr 2016.

„O s(a)vesti“- povodom 22 godine od ubistva Dade Vujasinović

dada_vujasinovicPovodom obeležavanja 22 godine od tragične smrti novinarke Dade Vujasinović u Bitef teatru će se u petak, 8. aprila, dva puta igrati predstava „O s(a)vesti“

Naime, u 18 časova biće izvedena engleska verzija predstave, koja je već sa uspehom igrana u Bergenu i Prištini, a u 20 časova verzija na srpskom.

Predstava koja se izvodi u formi obrnutog „eseja u pokretu“, nove forme koju razvija Hleb teatar i autorka predstave Sanja Krsmanović Tasić, predstavlja svojevrsnu slagalicu sastavljenu od scena-fusnota. Redosled igranja ovih scena bira sama publika, a njihovim odigravanjem se upotpunjuje slika ličnosti i dela ove hrabre novinarke koja je život izgubila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Ovo igranje je u isto vreme i obeležavanje dve godine od premijere predstave, koja je do sada nagrađena sa pet priznanja, a u 2014. ocenjena kao jedan od najuspešnijih nezavisnih umetničkih projekata od strane stručne javnosti.

Muziku za predstavu je komponovala Aleksandra Đokić, kostim potpisuje Boris Čakširan, a za video radove je zaslužna Anastasia Tasić.

 Foto: NUNS/Promo 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend