10. sep 2015.

Od 20 do 22

dragoljub-draza-petrovic_660x330Mitrović ne ustaje na sabajle zbog miliona, već da mu ne propadne država. I da premijer Vučić ima s kim da ćaska

Zamislite ovu situaciju: spavate snom pravednika, u šest ujutru vam zvoni telefon, i vi se, logično, sasvim ljudski zapitate: „Koji li je ovo ludak koji zove u šest ujutru kad sav pošten svet spava?“ Napipavate rukom ormarić pored kreveta, konačno napipate „ajfon 6“, zaslepi vas svetlo ekrana, a na displeju piše: „Vučić službeni“. Šta ćete uraditi:

a) opsovati, i poslati generisanu poruku: „Ne mogu sada da razgovaram, pozvaću vas kasnije“;
b) opsovati, reći: „Al’ je dosadan“ i odbiti poziv klikom na crvenu slušalicu;
c) opsovati, i zavući telefon ispod jastuka;
d) opsovati, i javiti se rečima: „Pa dobro, čoveče, znaš li ti kol’ko je sati? Bolje mi reci da je nešto hitno, legao sam u tri!“;
e) opsovati, i javiti se rečima: „Aman, bre, Srbine, pa nisu Nemci u Lapovu! Šta oćeš!?“;
f) nakašljati se, skočiti iz kreveta, i javiti se rečima: „Ćao, majstore! Baš dobro što si me nazvao, upravo sam ja hteo tebe. Prekini vezu, zvaću te ja, da ne trošiš kredit“;

Ukoliko ste na na ovom psihološkom testu zaokružili „f“, jedno je sigurno – vi ste Željko Mitrović, vlasnik Televizije Pink.

U intervjuu Kuriru, Mitrović je ovih dana izneo nekoliko epohalnih otkrića, od kojih je najvažnija da je premijer Vučić mašina koja ne staje 20 do 22 sata dnevno, a pritom nije mesečar. Od ostalih mašina koje smo imali prilike da upoznamo u svakodnevnom životu, duže od premijera Vučića rade jedino frižider (24 sata), zamrzivač (24), semafor (24) i bager u Kolubari (25 sati).

Zatim, utvrdio je još Mitrović, premijer Vučić je kao sa druge planete, što verovatno ne znači da Mitrović misli da je premijer Vučić pao s Marsa, već da je premijer Vučić pao sa Kriptona, rodnog mesta Klarka Kenta, devojačko Supermen.

I još je otkrio da ga u ovom režimu niko ne zove da utiče na uređivačku politiku Pinka, što se uočava golim okom. Niko ga, dakle, ne zove, osim što mu se premijer Vučić ponekad javi u šest ujutru, ali valjda čisto onako, da ga priupita: „Šta radiš?“

Što je uobičajeno pitanje za šest ujutru.

– Ja sad spavam manje od šest sati dnevno jer me je sramota da on može da izdrži, a ja ne mogu – objasnio je Mitrović, čovek koga u bogatoj karijeri ničega nije bilo sramota do trenutka kada je otkrio da premijer Vučić spava kraće od njega.

Što bi rekao Flojdov otac: „I Rokfeler ustane sabajle da mu ne propadnu milioni“, ali, sudeći po tom intervjuu, Mitrović ne ustaje na sabajle zbog miliona, već da mu ne propadne država. I da premijer Vučić ima s kim da ćaska, izuzimajući petlove. Tako da Mitrović, po svemu sudeći, ima bogat jutarnji program.

– Kao televizija smo se opredelili da damo snažnu podršku svakom ko je rešio da napravi nešto od ove države – izjavio je, takođe, Željko M, koji je, istina, i do sada pružao snažnu podršku svima koji su hteli da naprave nešto od ove države, pa čak i onima koji su od ove države hteli da naprave neopisivo sranje. Tako da postoji opravdana bojazan da Mitrović nema istančan kriterijum po tom pitanju, ali voli da pomogne, kao vlasnik državotvorne televizije za podršku svima koji od ove države hoće nešto da naprave.

Jedino nije jasno: šta od ove države hoće da napravi, recimo, Kristijan Golubović?

Za kraj jedna zanimljivost: rekord u nespavanju po Ginisovoj knjizi drži Rendi Gardner koji kao sedamnaestogodišnjak nije spavao 264 sata. To se desilo 1964. i posle svog eksperimenta imao je brojne probleme poput gubitka pamćenja, paranoje i halucinacija.

Naučnici nisu utvrdili šta se dešava kad spavaš od dva do šest sati. Ali, bez brige, otkriće valjda jednog dana…

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend