03. sep 2015.

Opelo za dostojanstvo: Uzeli su nam mu*a, a hoće i mozak

farma_1441051724_670x0_1441194696_670x0Tri rijalitija na četiri televizije s nacionalnom frekvencijom: tako glasi javna šifra obezmozgavanja Srbije, anestetizovanja građana i uništenje poslednjih ostataka samopoštovanja

Ne ulazim u motive vlasnika televizija koji rijaliti sadržaje stavljaju u programske šeme svojih televizija, mada su mi jasni kao dan: malo koštaju, a donose prihode. O posledicama niko ne razmišlja, a i zašto bi kad su šuške gomilaju jednako brzo kao primitivitam koji rijalitiji afirmišu kao vladajući model ponašanja.

Zato je poslednji trenutak da se nešto učini kako nam Stanije, Tijane Ajfon, Šavije, Mace Diskrecije, Gastozi i Kristijani ne bi završili u udžbenicima i o njima se pričalo na časovima u sklopu nastavnog programa umesto, kako je to sada slučaj, na velikim odmorima.

Koje godine je Maca Diskrecija stavila nove silikonske implante u grudi, možda će glasiti pitanje na nekom budućem prijemnom na pravima. Polusvet brzo postaje mejnstrim.

Srbija je davno izgubila muda. Kad joj u ovom in vivo eksperimentu s rijalitijima na svim televizijskim kanalima s nacionalnom frekvencijom, izuzev RTS, urade i lobotomiju, ostaće joj samo srce. Ne smemo dozvoliti da nam i njega izvade, jer ćemo onda postati poslušni zombiji spremni na svakojake kompromise samo s jednim ciljem – preživljavanje.

protest_1441181755Organizovano potpisivanje peticije protiv rijalitija na socijalnim mrežama i sinoćno okupljenje građana na Trgu republike prvi su znaci povratka dostojanstva.

Sledeći korak je protest ispred kancelarija Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na Trgu Nikole Pašića 5.

Naše je PRAVO da se usprotivimo degenizaciji Srbije i procesu promocije prostitutki i kriminalaca u uvažene članove društva čije se reči s pažnjom slušaju. I da se razumemo, nemam ništa protiv kurava i krimosa. Pod uslovom da mi ne šetaju po ekrenu televizija s nacionalnom frekvencijiom.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend