20. mar 2015.

Opština Bujanovac blokirala zaposlenima korišćenje portala Tituli

Screenshot 2015-03-20 13.11.34„Oni znaju da nas ne mogu da kontrolišu, žele da upravljaju medijima, ali mi to ne dozvoljavamo. Zato imamo takav status“, kaže Arđent Goga, glavni urednik informativnog sajta Tituli

U zgradi opštinske uprave Bujanovac jutros je blokirano korišćenje informativnog  portala Titulli.com, tako da niko od zaposlenih u opštini ne može na radnom mestu da pročita vesti ovog nezavisnog bujanovačkog medija.

Glavni urednik portala Titulli.com Arđent Goga za Cenzolovku kaže da je u pitanju nastavak pritisaka od strane opštinske uprave i predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija. On podseća da ni ranije Titulli.com nije imao ravnopravan tretman u opštini sa ostalim medijima, jer nije pozivan ni na konferencije za štampu niti na ostale događaje.

„Oni znaju da nas ne mogu da kontrolišu. Žele da upravljaju medijima, ali mi to ne dozvoljavamo. Zato i imamo takav status“, kaže Goga.

Ostale informativne portale u Bujanovcu, kao što su Bujanoci.net i Lugina-lajm.com, službenici opštine su mogli slobodno da čitaju do danas po podne, ali su naknadno opštinske vlasti odlučile da blokiraju i ostale bujanovačke informativne medije.

Sada bujanovački informativni portali ne mogu da se koriste, kao ni društvene mreže, kao što su Fejsbuk ili video-kanal Jutjub. Istovremeno, zaposleni u opštini i dalje mogu da otvaraju sajtove na srpskom, kao što su B92.net ili Blic.rs.

bujanoc-komuna-1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend