04. avg 2015.

Opština htela da kupi svoju televiziju

tutinSa programom na manjinskom bosanskom jeziku, Televizija Tutin će pripasti zaposlenima iako je proglašena medijem od opšteg značaja

Neobičan kupac, u prethodnom periodu, bio je zainteresovan za kupovinu Televizije Tutin. Reč je o opštini, koja je, kako ispada, htela da kupi svoje, jer lokalna samouprava je osnivač ove kuće. No, pošto je ta trgovina propala i zakonski bila nemoguća, preostalo je da deonice preuzmu zaposleni. Njih je u kolektivu 14, a od toga pet novinara i odlučni su u tome da budu vlasnici ovog medija. Za sada dnevno emituju jednu informativnu i povremeno razne autorske emisije, poput „Otvorenog studija“ ili zanimljivih reportaža.

Direktor ove kuće Albin Gegić nam objašnjava da je, istina, bilo još zainteresovanih kupaca, ali su odustali kad je od njih zatražena bankarska garancija, nastavak delatnosti i kad su doznali da postojeći prostor koji redakcija koristi u samom centru varoši nije u vlasništvu televizije, već su novinari podstanari u domu kulture.

– Pre digitalizacije cena Televizije Tutin bila je 38.000 evra i mi planiramo da, kad postanemo vlasnici, dalji razvoj zasnivamo na pronalasku ozbiljnog strateškog partnera. Znate, Tutin broji oko 20.000 stanovnika, ali je više Tutinaca u inostranstvu, posebno u Austriji i Nemačkoj. Otuda već imamo neka interesovanja, a pregovarali smo i sa predstavnicima „Telekoma BiH“ da koristimo njihovu mrežu, jer samo u Sarajevskom kantonu ima oko 2.800 ljudi sa ovog prostora – kaže Gegić.

Inače, Televizija Tutin je mlad elektronski medij, postoji tek nekoliko godina, a Bošnjačko nacionalno veće, na čijem je čelu dr Sulejman Ugljanin, lider SDA koji u ovom gradu vlada odavno, proglasilo je tu televiziju elektronskim medijem od posebnog interesa. Tome se još dodaje da je jedini na ovom području koji emituje program na bosanskom jeziku…

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend