04. avg 2015.

Kupci „Dnevnika“ čekaju popust

dnevnikNa poziv za privatizaciju novosadskog „Dnevnika“ AD za koji je rok istekao u ponedeljak, niko se nije javio, što za zaposlene u tom preduzeću nije iznenađenje

Privatizacija je, naime, oglašena po stoprocentnoj vrednosti kapitala od 7,4 miliona evra, a potencijalni kupci znaju da će, u drugom krugu, ona biti smanjena.

– Po aktuelnim pripisima, cena prodaje je u prvom krugu mogla da bude umanjena do 50 odsto, ali je Vlada odlučila da je ne umanjuje, pa su kupci verovatno odlučili da sačekaju drugi krug – kaže Svetozar Karanović, direktor „Dnevnika“ AD.

Novi oglas Agencija za privatizaciju mora da raspiše u roku od 15 dana.

– Zakon predviđa da početna cena u drugom krugu može da se umanji najviše do trećine procenjene vrednosti kapitala – kaže Karanović.

Privatizacija „Dnevnika“ AD ne podrazumeva i prodaju većinskog vlasništva novosadskog lista „Dnevnik“, jer je 55 odsto njega već prodato.

Pravi kapital „Dnevnika“ AD čini zgrada sa više od 4.000 kvadrata na atraktivnom placu od 6.000 kvadrata na Bulevaru oslobođenja. Na tom placu je i zgrada štamparije od 5.400 kvadrata.

Autor: Đ. V.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend