13. jun 2014.

Ovo su novinari koji su privođeni jer su na Fejsbuku kritikovali SNS

Autor: Tamara Spaić za BLIC

Sudeći prema policijskim prijavama, za poslanika SNS Milorada Cvetanovića postovanje i šerovanje na Fejsbuku postali su ozbiljno opasne aktivnosti u Srbiji, jer on i tu brani ugled stranke.

dragangula

Po njegovoj prijavi Violeta Jovanović i Dragan Nikolić, novinari iz Mladenovca i Goran Slavković, radnik obezbeđenja u banci iz Sopota, privođeni su u policiju zato što su na svojim Fejsbuk profilima kritički progovorili o samom Cvetanoviću, gradonačelniku Beograda Siniši Malom i gradskom menadžeru Goranu Vesiću. Poslanik SNS je kamerom svog mobilnog telefona zabeležio njihove postove ili šerovanja i prijavio ih za – narušavanje ugleda SNS.

violetajovanovic

Violeta Jovanović je Cvetanovića nazvala “licemerom”, Dragan Nikolić preneo pasus svog kolege novinara Aleksandra Bečića kome se nije dopalo što Vesić optužuje žrtve poplava iz Obrenovca da su napravili štetu od 100.000 evra u hotelu “Slavija”, a Goran Slavković postavio je na svoj nalog snimak na kome gradonačelnik Mali poziva Obrenovčane da ostanu u svojim kućama, iako im je, kako je primetio, “voda već u podrumima”.

Svo troje kažu da su u policiji na informativnom razgovoru s njima postupali korektno, pa i da su se policajci i smejali svom poslu.

– Osećam se ugroženo, progonjeno, moje troje dece je uplašeno. Nije mi bilo prijatno da mi policija dođe da me privodi zato što sam za Cvetanovića napisala da je licemer. To i sada mislim, jer šta reći za čoveka koji u svojstvu narodnog poslanika govori protiv sive ekonomije i rada “na crno”, a u njegovoj piceriji sam tri godine, od 1996. do marta 1999. godine, radila neprijavljena. Tražim javno izvinjenje od njega – rekla nam je Violeta, koja piše za lokalne novine u Mladenovcu.

Za originalni tekst na sajtu Blica kliknite ovde.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend