23. feb 2015.

Pašalić: Nije tačno da sam prepoznavao napadače

pašalićJa sam čovek u godinama. Ponekad imam rupe u pamćenju. Zato sam otišao u SUP Novi Beograd i razgovarao sa ljudima koji su zaduženi za moj slučaj. Oni su me obavestili da nikada nisam prepoznavao ljude koji su me navodno napali – izričit je urednik u FoNetu Davor Pašalić, koji je letos prebijen, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da u policiji nije prepoznao više od 10 ljudi dovedenih povodom tog napada.

Pašalić kaže za Danas da se jako iznervirao nakon što je čuo tvrdnju ministra Stefanovića i da ne zna zašto je on izjavio nešto što očigledno nije istina.

– Šta drugo očekivati. On je nedavno rekao da MUP uspeva da reši više od 80 odsto slučajeva. Mislim da ni u Severnoj Koreji nije toliki procenat. Takođe je izjavio da su na Milana Beka pucali amateri, dok je premijer rekao da su u pitanju profesionalci. Četiri kilometra bakarnog kabla ukradeno je sa Mosta na Adi krajem prošle godine i još nisu našli počinioce – navodi Pašalić neke od nerešenih slučajeva policije. U vezi sa napadom na njega, naš sagovornik ne gaji nadu da će počinioci biti uhapšeni, smatrajući da policija „ili ne ume ili neće“ da reši slučaj.

Davor Pašalić je napadnut 3. jula prošle godine, u novobeogradskom bloku 23, u blizini svog stana kada se vraćao sa posla. Trojica mladića su mu tražila novac, a kada je odbio da im da, brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tada da je otkrivanje ko je prebio urednika agencije FoNet Davora Pašalića jedan od prioriteta policije. Formirana je i radna grupa zadužena za rešavanje slučaja, ali u proteklih sedam meseci napadači nisu otkriveni.

Što se tiče radne grupe, Pašalić ima samo reči hvale.

– Ne postoji način da pomislim da oni nisu maksimalno posvećeni svom radu i da ne žele da nađu napadače. To su vrhunski profesionalci. Ni oni ne znaju odakle ministru Stefanoviću informacija da sam prepoznavao osumnjičene – zaključuje Pašalić.

1 komentar za: “Pašalić: Nije tačno da sam prepoznavao napadače

  1. Darko Vukovic

    Doktor nauka Stefanovic… rekao…

    23. феб 2015. at 12:14

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend