27. avg 2015.

Pavić ekskluzivno za Fairpress: Došlo je do malog nesporazuma, o preuzimanju Novog lista razmišlja Telegram Media Grupa, a ne ja

novi listPrema pisanju Tportala Ninoslav Pavić ozbiljno je zainteresiran za preuzimanje Novog lista. Kako stoji u tekstu objavljenom danas na navedenom portalu, Ninoslav Pavić, vlasnik tjednika Telegram i portala Net.hr obavlja dubinsko snimanje u riječkom Novom listu čija se predstečajna nagodba privodi kraju. Naime, operativni i financijski plan restrukturiranja Novog lista prihvaćen je i još se čeka da se sve zaključi na Trgovačkom sudu. Snimanje u Pavićevo ime prošloga je tjedna obavljao financijaš Ante Toni Ramljak, a da je nekadašnji vlasnik Europa Press Holdinga ozbiljno zainteresiran. Tekst je prenesen i na stranici HND-a. Za komentar Fairpress se obratio predsjedniku HND-a, Saši LekovićuVijest smo kao i mnoge druge tekstove u vezi novinara, novinarstva i medija prenijeli na web stranici HND-a kao informaciju. Nemamo nikakve potvrde da se ta špekulacija točna, odnosno imamo i druge informacije koje govore da će netko drugi preuzeti Novi list, ali, kao što znate, traje predstečajna nagodba i ništa još nije riješeno.

Ninoslav Pavić za Fairpress komentirao je spomenuta nagađanja o preuzimanju Novog lista: Došlo je do malog nesporazuma. O preuzimanju Novog lista razmislja Telegram Media Grupa, a ne ja. U toj grupi nisam ni vlasnik ni direktor nego isključivo volontetski savjetnik. U svakom slučaju, Novi list se nalazi u predstečajnoj nagodbi i ima ozbiljnih organizacijskih i izdavačkih problema. Riječ je o vrlo dobrim novinama sa odličnim novinarima. Problem Novog lista je stanoviti višegodišnji zastoj u razvoju. Osobito kad je riječ o digitalnim operacijama. Propuštene su  brojne mogućnosti profiliranja Novog lista kao dinamične, moderne i ambiciozne izdavačke kuće. Ako se riješe trenutni problemi Novi list ima šansu. Djeluje na području gdje postoje snažni stručni i intelektualni kapaciteti i poticajno političko okruženje. Dakle, svatko tko je doista predan razvoju medijskog posla može u Novom listu pronaći dobru platformu.

Integracija Telegram media grupe, koja ima dva snažna portala i najtiražniji politički tjednik u Hrvatskoj bila bi poslovno idealna, a za Novi list spasonosna. U protivnom, ako se nastave negativni trendovi u prihodima i defokusiranost kompanija neće moći nastaviti normalan rad. Moj savjet je, ako se uspostavi konsenzus glavnih vjerovnika, prvenstveno Zagrebačke banke, dosadašnjeg vlasnika Albera Faggiana, novinara i zaposlenika, da se realizira takvo spajanje. Čini mi se da to ipak neće ići ni lako ni brzo. Ovdje, naime, nije riječ o nekom trgovačkom poslu, kupnji i prodaji već o složenoj i vrlo osjetljivoj operaciji u medijskom prostoru. Novi list je suviše važna kuća a da bi mogla biti samo predmet na tržnici. Ona zaslužuje respekt i vrlo pažljivo postupanje. To će biti moj savjet.

Fairpress se za komentar obratio i glavnom uredniku Novog lista, Nenadu Hlači koji nije želio komentirati slučaj te nas je uputio vlasniku lista, Albertu Faggianu. Faggian je izjavio da se je odavno deklarirao o tome kako daje izjave samo onim medijima čiji je vlasnik.Novinari Novog lista za Fairpress su se osvrnuli na ranije spomenute navode vezane za Pavića.

Neznam ništa o tome. Pročitao sam članak na tu temu, međutim neznam je li informacija točna pa ne bih ništa komentirao. Mi ćemo raditi tkogod preuzeo Novi list, izjavio jeDražen Ciglenečki.

Novi list treba kadrovsko podmlađivanje, tehnološku modernizaciju, organizacijsku reformu i svježu izdavačku ambiciju. Svaki vlasnik spreman i sposoban da to osigura, te da redakciji vrati tradicionalnu uređivačku i profesionalnu slobodu, koja je bila njezin zaštitni znak, mogao bi obnoviti i osnažiti tvrtku, te Novom listu vratiti slavu njegovih najboljih dana, komentirao je Boris Pavelić.

 Foto: rijecani.com 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend