19. okt 2015.

PG: Policajac teže povređen, kamenovana TV Pink

MUP Crne Gore saopštio je da je tokom protesta Demokratskog fronta, jedan policajac teško povređen, a još pet policijaca je lakše povređeno

MUP navodi i da policija nije upotrebljavala sredstva prinude.

Pored toga, službenici Centra bezbednosti Podgorica su brzom akcijom identifikovali i priveli M.J. (36) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, večeras kamenovao prostorije TV PINK M u centru Podgorice, kada je povređena urednica u toj televiziji.

Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, večeras prilikom razilaženja učesnika okupljanja, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M.

Polomljeno je više stakala na objektu te televizije, a tom prilikom lakše telesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući, navela je policija.

U saopštenju se kaže da su učesnici okupljanja naneli štetu i na još jednom broju objekata i vozila u gradskom jezgru.

Navodi se da su učesnici okupljanja na više lokacija gađali policijske službenike kamenicama, zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod zgrade Skupštine.

Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uslovi, ka ovim licima ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude, navedeno je u saopštenju.

U jednom momentu došlo je do nasrtaja mase na zaštitnu ogradu i policiju kod Skupštine, u nameri da probiju zaštitnu ogradu na više mesta. Policijski službenici ni tom prilikom, iako su se za to stekli zakonski uslovi, nisu upotrebili sredstva prinude ka tim licima, već su krajnje fleksibilnim i tolerantnim pristupom uspeli da ova lica usmere ka podgoričkom Trgu Republike, navedeno je u saopštenju.

Policija u užem i širem gradskom jezgru, nakon razilaska ovih lica, održava stabilan javni red i mir, kaže se u saopštenju Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend