30. nov 2015.

Pink podržava napore da se reguliše emitovanje rialitija

PinkTelevizija Pink pozdravlja i podržava napore Regulatornog tela za elektronske medije da pravno reguliše emitovanje rialiti programa, saopštila je danas ta televizija

„Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijski auditorijum, naročito na maloletnike. Takođe, ti programi, uprkos visokim rejtinzima, pogubno utiču na strukturu programa emitera. Sa druge strane rijaliti programi nisu zakonom zabranjeni i svaki vid zabrane predstavljao bi ozbiljno narušavanje medijskih sloboda“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „televizije ne vaspitavaju decu i omladinu već porodica i sistem školstva“, a da su uputstva za koji uzrast se neki program ne proporučuje „sasvim dovoljan putokaz onima koji se bave vaspitanjem“.

„Zato nas i raduje napor Regulatora da pronađe pravu meru za emitovanje ovakvih programa. Podsećamo da televizija Pink nije počela emitovanje rialiti programa u Srbiji, ali kako oni nose veliku gledanost, kao komercijalni emiter, zbog tržisne utakmice bili smo prinuđeni da i mi takve programe uvrstimo u programsku šemu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje da je Televizija Pink poznata po „vrhunskim šou i igranim programima“, a da su krizne situacije pokazale i da taj medij ume da napravi i dobar informativni program.

„Zato nas i raduje regulisanje rialiti programa, jer ćemo moći da pokažemo sve što umemo“, navela je TV Pink.Predsednik Saveta REM Goran Karadžić izjavio je 23. novemra da je to telo usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Kako je Karadžić kazao za agenciju Beta, sada sledi javna rasprava o tom dokumentu.Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je juče od Saveta REM da zbog nasilja u rijalitiju „Farma“ koji se emituje na Televiziji Pink „hitno i najoštrije kazni“ tu televiziju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend