19. mar 2016.

Pismo zaposlenih u “Sportu”: Aneksima nam smanjuju platu

sportZaposleni u dnevnom listu “Sport” poslali su danas UNS-u pismo u kom ističu da se “maltretiranje i šikaniranje preostalih zaposlenih nastvalja”, kao i da im je firma Beoton R doo ponudila anekse ugovora o radu kojim im se zarade smanjuju za trećinu. Pismo prenosimo u celosti

U Sportu ne prestaju maltretiranje i šikaniranje preostalih zaposlenih. Iako mesecima ne izvršava svoje obaveze, Beoton R doo ponaša se sve beskrupuloznije.

Pošto Saši Mirkoviću nije bilo dovoljno što prostorije “Sporta” koristi kao izborni štab, sada je rešio i da poništi ugovore koje su zaposleni dobili prilikom prelaska iz kompanije Novosti AD, kada su im garantovani ISTI uslovi kod novog poslodavca Beoton R d.doo. Novi vlasnik samoinicijatvno je smanjio broj dana odmora, ne plaća redovno ni zarade, ni doprinose.

Kako to očigledno nije dovoljno za političke ambicije Saše Mirkovića, Beoton R doo ucenjuje zaposlene da pristanu na značajno smanjenje zarada. Nije dovoljno što novinari “Sporta” bez svoje volje finansiraju Mirkovićevu kampanju, nego je pitanje dana kad će morati na ulice i da za njega agituju!

Zaposlenima je ostavljeno osam dana da se izjasne da li će prihvatiti smanjenje oko trećine zarade, ili poslodavac zadržava pravo da sa njima raskine ugovor o radu, bez obzira na ugovor o kupovini između Novosti AD i Beoton R doo u kojem se novinarima garantuje da novi poslodavac neće nikoga da otpušta u sledeće dve godine.

Od kad je finansiranje nečije političke kampanje povreda radnih obaveza?

Zaposleni u dnevnom listu Sport.

U prilogu su slike: hodnika u koji sekretarica ostavlja JEDINI telefon u redakciji kad u 17h napusti posao, zabrana kretanja, propagandni materijal u prostorijama “Sporta” i skladište koje prave od “Sporta”.

hoklica lom kandidatura

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend