29. nov 2018.

Počelo lečenje Peđe Obradovića u Berlinu

Urednik TV N1 Peđa Obradović primljen je danas u kliniku Helios u Berlinu kako bi počeo s terapijom koja se pokazala uspešnom protiv otpornih oblika akutne limfoblastne leukemije od koje boluje.

Peđa Obradović (foto: N1)

Peđi je bolest visokorizičnog oblika leukemije dijagnostifikovana u septembru 2018. Usledile su citostatičke terapije u Institutu za hematologiju Kliničnog centra, ali terapija citostaticima nije imala efekat.

Zbog toga je Republički fond za zdravstveno osiguranje u ponedeljak 26. novembra 2018, doneo rešenje kojim se Peđi odobrava lečenje u inostranstvu.

Iz republičkog fonda uplaćeno je 125.000 evra Klinici Helios u Berlinu, za pretransplantaciono lečenje, koje se ne obavlja u Srbiji, a u visokom procentu uspešnosti uvodi pacijente u remisiju.

Sredstva Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, rešenjem od 26. novembra odobrena su za lečenje u trajanju do tri meseca.

U Ministarstvu zdravlja je za N1 potvrđeno da će država snositi sve troškove lečenja u Berlinu do kraja terapije, što podrazumeva i transplantaciju i naknadne kontrole.

Kako je država preuzela finansiranje lečenja Peđe Obradovića, dalje prikupljanje novca preko fondacije Budi Human nije neophodno, a prikupljena sredstva biće, prema Peđinoj želji, upotrebljena za lečenje obolelih kojima su takođe neophodne terapije u inostranstvu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend