26. nov 2014.

Pomaci u slučaju napada na Pašalića

1458962125473859e26594982049125_640x420Slučaj napada na novinara Foneta Davora Pašalića čini se da je pomeren sa mrtve tačke. Tim slučajem se bavi istražni tim koji je preuzeo sve prikupljene dokaze.

Pašalićeve kolege u NUNS-u žele da veruju da će to dovesti do otkrivanja napadača.

Više od četiri meseca od brutalnog napada ispred kuće. Napadnuti novinar Davor Pašalić pa ni javnost Srbije nemaju odgovor na pitanje ko ga je pretukao. Prikupljeni podaci sada su u rukama istražnog tima i slučaj je kažu u policiji prioritet.

“Meni je donekle drago što sam ja prioritet mupa posle četiri i po meseca i ne znam kako to izgleda kada niste prioritet mupa. E sada znam ako ste stranac da se to rešava brzo. Ako ste Japanac ukradu vam bicikl, nađu vam biciklu istog dana, ako ste Nemac pa vas pretuku na zelenom vencu u roku od 14 sati nađu napadača. Meni je drago što mene mup ne tretira kao stranca”, navodi Pašalić

Davor Pašalić napadnut je 3.jula dok je sedeo na klupi ispred svoje kuće. Uz povike ustašo nekoliko muškaraca mlađih od Pašalića tukli su ga dva puta. Mesecima policija ne može da pronađe napadače.

Poražavajuće je što napadi na novinare ostaju ne rasvetljeni. Sedan godina ne znamo ko je i zbog čega bacio bombu na stan novinara Dejana Anastasijevića.

“Ja nisam policajac i tehnoliški sam imbecil ne znam šta mogu da otkriju posle četiri meseca”, istakao je Pašalić.

Ceo slučaj dospeo je u ruke specijalnog tima nakon sastanka predstavnika NUNS-a i direktora policije.

“Mora da se pošalje jeasa poruka javnosti da niko ne sme ne kažnjeno ni fizički ni vrebalno da napada novinare. Moram da kažem da ćemo insistirati na ovom slučaju do kraja i bez obzira na činjenicu što je formiran istražni tim mi ćemo tražiti svakog meseca izveštaje od policije dokle se tiglo u istrazi i da li postoji napredak sve dok ne budemo tačno znali ko je i zašto špretukao pašalića ispred njegove kuće”, smatra Vukašin Obradović iz NUNS-a.

Poražavajuće je što napadi na novinare ostaju ne rasvetljeni. Sedan godina ne znamo ko je i zbog čega bacio bombu na stan novinara Dejana Anastasijevića.

“Isti ljudi koji su u specijalnom istražnom timu, rade i na rasvetljavanju ubistava novinara. Ovim ubistvima bavi se posebna komisija. U slučaju ubistva Slavka Ćuruvije stiglo se do osumnjičenih i optužnice koja se danas dopunjava, u slučaju ubistva Milana Pantića ima napretka, a u slučaju Dade Vujasinović čekaju se veštačenja”, rekao je Anastasijević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend