05. jul 2016.

Pomračenje ekrana: TV Bor ostala bez još 11 novinara

rtv-bor-logoTelevizija Bor ( ili ŠRIF) ostala je od danas bez još 11 novinara i novinarskih radnika, jer su im od novog vlasnika podeljena rešenja o tehnološkom višku. Pre više od godinu dana RTV Bor ostao je bez 14 zaposlenih, sada bez još 11, a kako nezvanično doznajemo, spremaju se otkazi za još deset zaposlenih

Kada je prva „tura“ odlazila mogli su da biraju, ili da ostanu u firmi ili da se opredele za socijalni program. Njih 14 je uzelo socijalni program po novom zakonu, ostali su se nadali da će i u privatnoj svojini nove gazde biti darežljive i dovoljno sposbne da im obezbede pristojne plate. Od starih novinarskih imena, koliko smo saznali iz razgovora sa nekim kolegama, „višak“ su i najiskusniji, Zlatija Marković ( godinama vodila zdravstvo) i Snežana Anđelović ( jutarnji radio i TV program).

Zanimljivo je da je, ne samo u Boru, došlo do značajnijeg zatamnjenja TV ekrana odlaksom dugogodišnjih programskih radnika i iskusnih novinara. TV Sezam od nedavno nema informativni deo, vlasnik se uglavnom oslonio na muzički izbor, dok TV Best iz Zaječara preživljava gorke dane – zadržano je sama nekoliko najneophodnijih u tehnici. Tamo je bilo i pokušaja zaplene imovine vlasnicima nekada glasovite TV. O programu da i ne govorimo. U ostalim timočkim opštinama tavore manje privatne radio i TV kuće koje ne raspolažu sa dovoljno para, ali se snalaze i jedva opstaju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend