05. jul 2016.

Zahtev redakcije „Politike“: Skupština da ne usvoji ostavku Ljiljane Smajlović

politika-novineObraćamo se Skupštini „Politike PNM” sa zahtevom da ne prihvati ostavku glavne i odgovorne urednice Ljiljane Smajlović i razmotri razloge koji su je primorali na ovaj čin

Ljiljana Smajlović nije prvi glavni urednik „Politike” koji ima problema sa menadžmentom i zbog toga zahtevamo od Skupštine da utvrdi odgovornost menadžmenta, odnosno direktora preduzeća, Mire Glišić Simić i Nine Samardžić, naglašava se u zahtevu redakcije „Politike”, koji je usvojen na sastanku održanom u utorak.

Novinari i zaposleni u listu traže da sednici Skupštine prisustvuju predstavnici redakcije i izražavaju zabrinutost za dalju sudbinu „Politike” zbog nerazjašnjenih vlasničkih odnosa, kao i odnosa države, jednog od suvlasnika, prema kući „Politika”.

Redakcija je sa Ljiljanom Smajlović na čelu sprečila pokušaj neprijateljskog preuzimanja „Politike” od vlasnika tabloida „Kurir”.

U situaciji kada je vlasnik dela „Politike” nepoznat, kada imamo dva direktora, a glavni i odgovorni urednik je u ostavci, naša medijska kuća postaje brisan prostor za različite vrste mešetarenja.

Zahteve redakcije upućene Skupštini PNM podržala je ubedljiva većina prisutnih, uz jedan glas protiv i jedan uzdržan.


Redakcija „Politike“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend