25. avg 2015.

Ponovljen konkurs za direktora TV Srbija

Upravni odbor JMU RTS na današnjoj sednici, na predlog generalnog direktora, za direktora Televizije Srbije nije izabrao nijednog od kandidata koji su se javili na konkurs za ovu poziciju. Izabrani su glavni i odgovorni urednici Trećeg programa Radio Beograda i „Beograda 202“ Predrag Šarčević i Snežana Grujić

Upravni odbor je doneo odluku o raspisivanju novog konkursa za direktora Televizije Srbije. Za vršioca dužnosti direktora Televizije Srbije imenovan je Ilija Cerović, glavni i odgovorni urednik Obrazovno-naučnog programa Televizije Srbije.

Na današnjoj sednici za glavne i odgovorne urednike Trećeg programa Radio Beograda i radio-programa „Beograd 202“ izabrani su:

Predrag Šarčević, glavni i odgovorni urednik Trećeg programa Radio Beograda.

Rođen 23. 8. 1964. u Obrenovcu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu na odeljenju za etnologiju i antropologiju 2009. godine. Karijeru na radiju započeo je kao novinar-voditelj u redakciji Trećeg programa Radio Beograda. Bio je urednik emisije, urednik informativne redakcije i glavni i odgovorni urednik Trećeg programa Radio Beograda. Šarčević je i do sada obavljao ovu dužnost.

Snežana Grujić, glavni i odgovorni urednik „Beograda 202“.

Rođena je 18. 5. 1970. godine. Diplomirala je 2004. na Fakultetu scenskih i primenjenih umetnosti. Karijeru je započela 1989. kao novinar-voditelj i muzički urednik Radio Mladenovca. Pomoćnik je glavnog i odgovornog urednika za muzički program i menadžer projekta u Radio Beogradu 202. Dobitnik je godišnje nagrade Radio Beograda „Zlatni mikrofon“ za 2014. godinu. Grujićeva je do sada bila zamenik glavnog i odgovornog urednika „Dvestadvojke“.

Upravni odbor, na predlog generalnog direktora, nije imenovao glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, kao ni glavnog i odgovornog urednika Drugog programa Radio Beograda, već je doneo odluku o raspisivanju novog konkursa za ova dva mesta.

U međuvremenu će poslove vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda obavljati Đorđe Vlajić. Za vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika Drugog programa Radio Beograda postavljena je Jasmina Zec.

Ponovljeni konkursi biće raspisani u narednih desetak dana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend