30. okt 2014.

Posle „Utiska“, i „Kažiprst“ odlazi sa B92?

kaziprst_suzanaEmisija B92 „Kažiprst“ danas je izgleda imala poslednje emitovanje, ako je suditi prema tvitovima novinarke Suzane Trninić.

Ona je u nekoliko tvitova na svom nalogu navela da je emisija u kojoj je gostovala Biljana Srbljanović verovatno poslednja zbog odluke menadžementa da se emisija više ne emituje uživo.

„Nije me bilo dugo, ali sada vam dugujem zahvalnost za podršku koju ste danas dali „Kažiprstu“. Ukratko: Odluka B92 je da „Kažiprst“ od 3. novembra u novoj programskoj šemi ne ide uživo, već da se snima dan ranije. Nama je takva odluka neprihvatljiva. Ukoliko odluka ostane nepromenjena, današnji „Kažiprst“ je poslednji koji sam radila. Do kraja nedelje znaćemo konačnu odluku. Hvala na podršci, i na kritikama svih ovih godina. „Kažiprst“ ima najbolju publiku“, napisala je Suzana Trninić.

trninic tvit

Ona nije davala druge informacije, a današnju emisiju je završila rečima „Sutra će sa vama biti moja koleginica Tatjana Aleksić, a mi se vidimo u nekom drugom filmu. Svaka asocijacija na ovu moju rečnicu vam je pogrešna. Doviđenja.“

Izvorno radio-emisija „Kažiprst“ koju je dugo vodila Danica Vučinić i koja se emitovala i na TV B92, poslednjih godina je bila uređivana od strane voditeljke Suzane Trninić i Tatjane Aleksić. Inače, emisija „Kažiprst“ od početka ove sezone nije se više emitovala ni uživo u redovnom terminu na radiju.

Inače, od skoro je na televiziji B92 prestala da se prikazuje i emisija „Utisak nedelje“ Olje Bećković. Problem je nastao kada je poslovodstvo B92 predložilo Olji Bećković da svoju emisiju sa nacionalne frekvencije premesti na B92 info, kablovski kanal koji pokriva oko 60 odsto Srbije. Iz menadžmenta televizije su tvrdili da se tip njene emisije ne uklapa u zabavnu šemu koju razvijaju. Prvo je bilo rečeno da je emitovanje emisije odloženo, ali je Olja Bećković tvrdila da je emisija zabranjena. Usledili su protesti same autorke emisije, medijskih udruženja i građana, da bi se na kraju sve završilo time što je zvanično raskinut ugovor između B92 i Bećkovićeve.

Podsetimo, od Nove godine B92 će promeniti ime u OTV. Promenom imena biće do kraja izmenjen i koncept televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend