27. mar 2016.

Poverenica podržala rad Saveta za štampu i Komisije za žalbe

brankica jankovic vaseljenska comPoverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podržala je danas rad Saveta za štampu i istakla neophodnost poštovanja Kodeksa novinara Srbije, ali i antidiskriminacionih propisa, saopštila je danas ta institucija

Jankovićeva se danas sastala sa članovima Upravnog odbora Saveta za štampu i Komisije za žalbe.

Kako je saopšteno, poverenica i predstavnici Saveta za štampu saglasili su se da je, s obzirom da Kodeks novinara Srbije sadrži nekoliko tačaka koje se direktno odnose na zabranu diskriminacije, veoma važno bolje razumevanje i saradnja, pre svega na polju razmene informacija i iskustava.

Članovi Upravnog odbora Saveta za štampu Vukašin Obradović i Zoran Sekulić predstavili su nov način rada tog tela, obavestili poverenicu o promeni Statuta i procedura prilikom donošenja odluka.

Sastanku su prisustvovali i članovi i članice Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skroza, Ivana Stjelja i Vlada Mareš, kao i generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković.

Iz institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sastanku su prisustvovale pomoćnice poverenice Mirjana Kecman i Kosana Beker, šefica kabineta Antigona Andonov i savetnica Tamara Vlaškalin.

 Foto: Vaseljenska 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend