27. mar 2016.

„Nova“ BK televizija

BK televizija počeće za mesec dana da emituje „probni“ program, da bi već od prvog septembra startovao celodnevni program. Kupili su TV Novu

BK televizija počeće za mesec dana da emituje „probni“ program, da bi već od prvog septembra startovao celodnevni program. Kupili su TV Novu, čiju opremu će koristiti za rad, a program će u početku emitovati iz prostora BK na Terazijama. Ovo je „Novostima“ potvrdio Dragomir Karić. On kaže da će se televizija zvati BK, a da su „Novu“ kupili samo zbog opreme.

– Za mesec dana počinjemo emitovanje starih emisija BK televizije. Za to vreme, organizovaćemo konurs za nove radnike. Oni će se obučavati u Londonu, Njujorku i Moskvi. Od prvog septembra krećemo punim kapacitetom – najavljuje Dragomir Karić. – Nećemo emitovati rijaliti programe, nećemo trčati komercijalnu trku. Obaveza porodice Karić je da finansira jednu ozbiljnu, edukativnu televiziju, koja će emitovati kvaliteta političko-ekonomski informativni program, snimaćemo filmove i serije o istoriji, geografiji i kulturi Srbije. U početku ne očekujemo veliku gledanost, ali razmišljamo dugoročno i znamo da kvalitet mora da se isplati. BK televizija nas je koštala deset miliona evra godišnje, i opet smo spremni da finansiramo dobar program.

Karić kaže da nisu razmišljali o bilo kakvim partnerima u ovom poslu, pa ni ruskim, koji se nezvanično pominju u javnosti. U početku će, kaže, emitovati program kao kablovska televizija, ali pretenduju na nacionalnu frekvenciju. Nije želeo da objašnjava da li frekvenciju očekuju tako što bi TV Nova mogla da dobije spor pred sudom i trku sa TV Kopernikus za nacionalnu frekvenciju ili tako što će BK dobiti „zeleno svetlo“ REM.


Autor: I. M .

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend