05. feb 2015.

Predsednik Srbije čestitao “Sputnjiku“

059159Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je uredništvo portala i radija „Sputnjik“ koji danas počinje sa radom

U razgovoru sa redakcijom koja mu je predstavila projekat ruske kompanije „Rosija sevodnja“, pokrenut da svojim slušaocima i čitaocima predstavi raznovrsna mišljenja o aktualnim međunarodnim temama i samim tim dopuni sliku mnogopolarnog sveta, predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog pojave stranih medija na srpskom medijskom tržištu.

Raduje me kad može da se ostvari konkurencija između naših velikih prijatelja sa Istoka i Zapada, i kad imamo mogućnost da nas informišu i naši prijatelji iz Ruske Federacije i naši prijatelji iz Evropske unije, zato što treba ostaviti građanima Srbije da procenjuju koliko u bilo kojoj informaciji ili bilo kojoj emisiji ima istine, rekao je Nikolić.

On je naglasio da konkurencija uvek pomaže istini i poželeo redakciji mnogo uspeha u radu, dodavši da će radio «Sputnjik» u Srbiji «imati apsolutnu slušanost zato što se kod nas još iz vremena kad nam je bilo jako teško, kad smo bili pod okupacijom, uvek slušao ruski glas… Kao drugačiji glas od onog koji je bio tada, nažalost, okupacijski ali zvaničan. Mnogi naši građani imaju iz tog vremena na svom telefonu kao poziv Govorit i pokazivajet Moskva»
Nikolić smatra da je tlo za rad «apsolutno plodno i pripremljeno» i da samo od redakcije zavisi koliko će imati uspeha.

Ja još nisam video da Rusija nema uspeha u Srbiji. To nikad ne zavisi od Srbije, to može samo da zavisi od Rusije, zaključio je predsednik.

Razgovor sa Tomislavom Nikolićem objavićemo na našem portalu i na radiju do kraja nedelje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend