13. avg 2015.

Presude i krivične prijave „utvrđuju“ cenu

rtv novi pazarNovi Pazar – Nijedna privatizacija u Novom Pazaru nije prošla sa mnogo buke i potezanja argumenata zainteresovanih strana, kao što je slučaj sa Javnim preduzećem za informisanje „Novi Pazar“ (Regionalna RTV).

Minulog petka otvaranje javnih ponuda je odloženo jer je „Komisija za sprovođenje postupka utvrdila da postoji tehnička greška u javnoj ispravi za jednog od učesnika postupka izdatoj od nadležnog suda u Novom Pazaru“. Rok za ispravku tok dokumenta je ostavljen do danas i da se dostavi Agenciji za privatizaciju. Komisija će o tome sutra odlučivati i „ukoliko dopunjena dokumentacija bude prihvaćena, odmah će se sprovesti otvaranje koverata sa ponudama i održati javno nadmetanje“.

Za kupovinu ovog medija zainteresovani su konzorcijum na čijem čelu je aktuelni direktor Regionalne RTV Novi Pazar Denis Mavrić i Muhamed Zukorlić, brat muftije sandžačkog Muamera Zukorlića. Odlaganje javnog nadmetanja na noge je podigao obe strane. Zainteresovane strane se ne štede, jedna o drugoj iznoseći dokumentovane činjenice.

Zukorlić je Agenciji za privatizaciju i Policijskoj upravi Novi Pazar prijavio Mavrića „da je skrivao podatke o stvarnoj vrednosti preduzeća kako bi se negativno uticalo na moguće zainteresovane kupce“ (prijavljeno je više zaposlenih nego što ih ima, na spisku imovine ne nalaze se automobil i zgrada u kojoj se nalazi RTV Novi Pazar). Mavrić je uzvratio podnošenjem krivične prijave „za iznošenje lažnih informacija“, ali i medijima dostavio dokumentaciju koja, kako tvrdi, dokazuje da je Zukorlić u Bosni kažnjavan „za neovlašćeno nošenje oružja, za neplaćanje zakupa za objekat koji je koristio i za neplaćanje alimentacije bivšoj supruzi“. Mavrić je, čak, dostavio i mejl kojim bivša supruga Muhameda Zukorlića dokazuje da protiv njega „Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo vodi spor, a odnosi se na nepoštovanje sudske presude o izdržavanju maloletne dece. Uvidom u podatke službe socijalne zaštite opštine Novo Sarajevo, imenovani je dostavio potvrdu da je zaposlenik IZ u Srbiji kao tehničko lice sa mesečnom platom u iznosu oko 150 eura“.

No, ni ovde nije kraj međusobnom tužakanju. Naime, tehnička greška u ličnoj dokumentaciji je utvrđena kod člana konzorcijuma Muzafera Dragolovčanina, pomoćnika novopazarskog gradonačelnika „u pitanju samo slovna greška u prezimenu, koja je ispravljena“. Dragolovčanin je najavio krivičnu prijavu protiv Zukorlića „zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka, narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti, povrede tajnosti postupka i uvrede“. Odgovor je stigao na portalu bliskom Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji gde je objavljeno obaveštenje MUP Srbije, od 5. decembra 2013. godine, upućeno novopazarskom gradonačelniku Mehu Mahmutoviću, da je protiv Dragolovčanina, u novembru te godine, podneta krivična prijava Osnovnom tužilaštvu u ovom gradu „zbog krivičnog dela falsifikovanja isprave, tj. diplome o stečenoj višoj stručnoj spremi na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu od 30. decembra 2009. godine“.

 Foto: bnv.org 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend