13. avg 2015.

SNS se uselio u zgradu Dnevnika, premijer se smeši s prozora

sns-u-dnevnikuLokalni odbor Srpske napredne stranke uselio se u zgradu novosadskog lista Dnevnik. Sa prozora najstarije medijske kuće u Vojvodini građane gleda – premijer.

Iako posteri sa likom Aleksandra Vučića poručuju da se ta stranka ponosi svojom novom adresom, u Srpskoj naprednoj stranci nisu želeli da komentarišu useljenje.

Kada smo tražili obrazloženje od Srpske napredne stranke, nismo dobili nikakav odgovor. Mia Kostić, odbornica u Skupštini grada i rukovodeća osoba u stranačkim prostorijama u Dnevniku, samo nam je kratko rekla da ne želi da komentariše useljenje.

Informacije nismo uspeli da dobijemo ni od direktora Dnevnika AD Svetozara Karanovića, koji je na godišnjem odmoru, dok nam je glavni i odgovorni urednik Dragan Milivojević najpre obećao razgovor, a zatim prestao da se javlja na telefon.

Nedim Sejdinović iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine smatra da činjenica da medij i politička stranka dele prostorije šalje nedvosmislenu poruku da se taj medij nalazi otvoreno na strani vlasti.

„Može se reći da sada zgrada Dnevnika liči na sam list Dnevnik, koji je definitivno po svojoj uređivačkoj politici izuzetno blizak vlasti. Ono što je isto tako strašno je da građani Novog Sada i ne vide ništa čudno u tome što se na zgradi Dnevnika nalaze slike premijera i stranačka obeležja“, kaže Sejdinović.

Srpska napredna stranka se u zgradi Dnevnika nalazi već mesecima, ali je njihov boravak postao vidljiv za javnost tek nakon stavljanja postera na prozore. Oni su jedan od nekoliko zakupaca koji iznajmljuju poslovni prostor u Dnevniku, ali je zbog ćutanja i gazde i stanara nepoznato pod kojim uslovima.

„Prvo bi bilo vrlo interesantno saznati po kojim cenama uopšte SNS iznajmljuje ovaj prostor, koji je najverovatnije u vlasništvu Dnevnik holdinga, i da li uopšte plaća te prostorije… I to će možda baciti svetlo na to zašto je bila onako velika politička frka oko preuzimanja Dnevnika od strane republike i grada“, kaže Sejdinović.

Iznajmljivanje poslovnog prostora na ovakvoj lokaciji obično iznosi između 5 i 10 evra po kvadratnom metru. Ipak, pitanje je da li se najam zaista i plaća. Političke stranke koje se jednom domognu vlasti obično automatski po vrlo niskim cenama iznajmljuju prostorije koje pripadaju gradu, a taj zakup se produžava čak i ako odu u opoziciju.

 Foto: N1 

1 komentar za: “SNS se uselio u zgradu Dnevnika, premijer se smeši s prozora

  1. Baki

    „Mia Kostić, odbornica u Skupštini grada i rukovodeća osoba u stranačkim prostorijama u Dnevniku, samo nam je kratko rekla da ne želi da komentariše useljenje.“… ili drugim recima, narode, ti si cak za prosecnu kafe ispijusu iz sns-a poslednja stoka, te ne smatra da treba da te udostoji odgovora. A ti narode, pozuri opet da ih izaberes na sledecim izborima i ni slucajno nemoj da se pobunis, vec mudro cuti i trpi ono sto si birao…

    14. авг 2015. at 01:40

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend