28. feb 2016.

Pretnja smrću ombudsmanu Saši Jankoviću posle teksta u „Blicu“

„Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek dolazi policija. Ali moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću vas“, napisao je na svom tviter nalogu Andrej Fajgelj, profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i jedan od osnivača „Treće Srbije“, upućujući ozbiljne pretnje zaštitniku građana Saši Jankoviću posle teksta „ŠTA SADRŽI NOVI ZAKON Šest važnih pitanja o vakcinaciji“, objavljenom u „Blicu“

Fajgelj, koji je protivnik vakcinacije, danas je na Tviteru pretnju smrću zaštitniku građana uputio uz navod iz „Blicovog“ teksta koji mu je očigledno zasmetao:

„Sva deca moraju da budu vakcinisana, smatra zaštitnik građana Saša Janković. Krajna mera odbijanja vakcinacije može da bude i oduzimanje deteta“.

Tekst koji je razbesneo Fajgelja objavljen je pre dva dana na Blicovom sajtu. Ako bi pedijatar, na upit socijalnih radnika, procenio da je život nekog deteta ugrožen odbijanjem roditelja da ga vakcinišu, krajnja posledica mogla bi da bude i oduzimanje deteta sudskom odlukom.

Ipak, teško je zamisliti ovakav scenario, što smatra i ombudsman Janković, navodeći da „takav slučaj nije zabeležen i da bi to bilo preterano“, kao što je i navedeno u pomenutom tekstu „Blica“. Janković je to na Tviteru i predočio Fajgelju, uz komentar:

„Ja vama ne mogu da oduzmem dete, vi mene možete da ubijete. Uživajte u tome“.

Fajgelj je, međutim, nastavio da preti:

„Ubiću svakog ko uđe u moj dom da oduzima moju decu. To je moja dužnost kao oca, muža, Srbina i slobodnog građanina. Ali neću da ginemo samo mi domaćini i policajci i socijalni radnici. Oni na vrhu, koji su nas naterali da se ubijamo, isto moraju odgovarati“.

Fajgelj je zbog javnih pretnji bio i hapšen. On je u novembru 2015. godine priveden zbog pretnji izrečenih na društvenim mrežama i video-snimku na „jutjubu“ pod nazivom „Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend