09. maj 2015.

Pretnje urednici BHT1 zbog „zbližavanja sa Srbima“

sanela prašovićUrednica emisije „Intervju 20“ na BHT1 Sanela Prašović-Gadžo dobila je preteće poruke preko „Fejsbuka“ od izvesnog Asima Tabakovića, koji joj zamera što je u emisiji ugostila Nikolu Karabatića i što se „zbližava sa Srbima“

Kako je prenela RTRS, između ostalog, u poruci od 10. aprila se Sanela Prašović-Gadžo naziva pogrdnim imenima.

„U poruci se navodi da pazim koga pozivam, jer bi me mogao metak upucati iz nekog auta“, rekla je ona i dodala da je bila šokirana, jer su pre novinari dobijali pretnje kada otkriju nešto kriminalno ili politički nepodobno, a ovo je bila pretnja upućena zbog sportske emisije sa najboljim rukometašem na svetu.

Prema njenim rečima, pre nekoliko dana saznala je da je Federalna uprava policije došla do podataka da se osoba koja joj je pretila nalazi u Francuskoj i da je slučaj prosledjen toj državi.

Nedavno je u BHRT stigla preteća poruka da će pripadnici „Islamske države“ minirati zgradu ovog medija, upućena sa „Fejsbuk“ profila Abu Suhajla Salahadina.

BHRT je primila ozbiljnu preteću poruku i u utorak u kojoj je pisalo da će zgrada u kojoj je smeštena Uprava biti minirana i dignuta u vazduh, a bezbednosne službe saopštile su juče da ispituju ovaj slučaj.

Preuzeto sa: Blic

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend