09. maj 2015.

Antić: Svedočiću o ubistvu Pantića

Milan Pantić Foto: Z.Gligorijević

Dragan Antić, za koga su neki svedoci tvrdili da je direktan učesnik u ubistvu novinara Milovana Pantića, izjavio je da nema nikakve veze sa tim zločinom

On je rekao i da je spreman da video-linkom, pošto mu u Srbiji ne mogu garantovati bezbednost, svedoči i o svemu razgovara sa nadležnim organima.

On je za „Večernje novosti“ izjavio da je o brutalnom ubistvu dopisnika tog lista koje se dogodilo 11. juna 2001. godine u Jagodini, spreman da razgovara sa članovima Komisije koji rasvetljavaju smrt novinara, kao i sa nadležnim tužilaštvom.

Kako navodi beogradski dnevnik, Dragan Antić se ranije prezivao Tešić i živi u Minhenu.

Antić, koji je rodom iz Bijeljine, kaže da je za Pantića čuo tek pre izvesnog vremena od Jugoslava Petrušića.

On najavljuje tužbi protiv svih koji provlače njegovo ime kroz medije jer, kako navodi, već dva puta su pokušali da ga ubiju.

„U Minhenu su pokušali da mi naude Legijini ljudi. Drugi put su hteli da me likvidiraju u Bosni. Dovijam se kako znam i umem da umaknem ubicama, kao neprijatni svedok i čovek koji je bio glasni protivnik režima Slobodana Miloševića“, ističe Antić.

„Hoće da me sklone, da neke zločine službe pripišu meni ili da me uhapse bez valjanih dokaza, a onda da me sateraju u ćošak“, napominje Antić, dodajući da u Nemačkoj živi skromno i povučeno sa porodicom, da ima posao, ali i da je u stalnom strahu za život.

Antić negira da ima nemačko i hrvatsko državljanstvo.

Prema pisanju „Novosti“, on se obraćao i Komisiji za istraživanje smrti novinara, kako bi preko „skajpa“ ispričao sve što zna.

Napomenuo je i da tom razgovoru mogu da prisustvuju svi relevantni predstavnici državnih organa, a jedini njegov uslov bio bi da i on članovima Komisije postavi nekoliko pitanja, makar i ne dobio odgovor na njih.

Taj razgovor, kako je rekao Antić, može da bude okarakterisan kao „nezvaničan, služben, prijateljski, ali i kao zvanična izjava“.

List, takođe, navodi da su Antiću srpski istražni organi predložili da da izjavu pa čak i da se s njim sastanu neformalno na mestu gde se oseća bezbedno.

Posle toga bi usledio i dogovor o davanju zvanične izjave, bez čekanja na odluku Ministarstva pravde i policije Nemačke.

Antić, međutim, naglašava da do susreta i direktnog razgovora ne može da dođe jer se, na osnovu onoga što je doživeo od SDB Srbije, nigde ne oseća sigurno.

Nadležni tužilac iz Jagodine je još pre godinu dana zatražio ispitivanje Antića putem međunarodne pravne pomoći Ministarstva pravde i policije Nemačke, zato što ga neka saznanja dovode u vezu sa ubistvom Milana Pantića.

Nemačka, međutim, na to još nije odgovorila.

 Foto: Z.Gligorijević 
Preuzeto sa: B92

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend