11. dec 2015.

Prijava B92 zbog zlostavljanja naše novinarke

gasic_1Advokatski tim B92 podneće krivičnu prijavu protiv odgovornih za zlostavljanje naše koleginice Zlatije Labović

Ivan Manojlović iz kruševačkog SNS juče je optužio našu koleginicu da je isporovocirala Bratislava Gašića da je uvredi.

B92 je protestovao povodom napada na novinarku B92 Zlatiju Labović, koji traju već danima nesmanjenom žestinom, na društvenim mrežama, ali i na stranačkim konferencijama za štampu, kao što je to bio slučaj na konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Ministar Bratislav Gašić uvredio je našu novinarku, a svoj postupak ocenio je kao sraman i skandalozan i nije pokušao da se opravda.

Nakon toga, međutim, porukama na društvenim mrežama, navodima na konferencijama za štampu, pojedinci Gašiću nalaze opravdanja, a Zlatiju Labović optužuju da je novinarsku profesiju ponizila sama, da je Gašićev komentar isprovocirala i sve to radi „destabilizacije države“ u interesu „tajkunsko-mafijaškog lobija“.

Ono što Zlatija Labović u danima nakon Gašićeve uvrede doživljava poprima razmere zlostavljanja. Našu novinarku vređaju najprostačkijim uvredama, nanosi joj se bol i patnja, istrajava se u ogoljenoj mizoginiji i diskriminaciji, sve sa ciljem da se, i ona lično, ali i novinari i mediji generalno, zastraše i kazne zbog onoga što se Gašiću desilo.

B92 ukazuje da je zlostavljanje u Srbiji krivično delo. Protiv onih koje smatramo odgovornima podnećemo krivične prijave, a od nadležnih očekujemo da, u skladu sa svojim ingerencijama, preduzmu sve što je neophodno kako bi se zlostavljanje Zlatije Labović zaustavilo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend