11. dec 2015.

Vučić: Ostavka Gašića ili će biti smenjen? Nisam još odlučio

800px-Aleksandar_VučićPremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je bilo teško da donese odluku o Bratislavu Gašiću i da još nije odlučio ko bi mogao da ga zameni na mestu ministra odbrane

Vučić je rekao i da nije razmišljao o mehanizmu smene, odnosno da li će biti predlog Skupštini ili razrešenje i da mu je potrebno vreme da donese odluku.

„Ali sigurno neće moći da obavlja funkciju ministra odbrane“, rekao je Vučić.

Povodom izjava da Skupština Srbije sigurno neće izglasati smenu Gašića, Vučić je kazao da onda on više neće da bude premijer.

„Nema tu filozofije – ili će biti onako kako sam rekao ili neću biti predsednik vlade“, rekao je Vučić.

Podsetimo, premijer Vučić je izjavio da, nakon seksističkog ispada u Trsteniku, Bratislav Gašić ne može više da ostane ministar odbrane u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da je Gašić obavljao svoj posao jako dobro, ali da na toj poziciji ne može da ostane nakon što je uvredio sve žene komentarom upućenim novinarki B92.

Vučić je rekao da izvinjenje ministra Bratislava Gašića nije dovoljno i da ne može da ostane ministar odbrane.

Očekuje presudu za ubistvo Ćuruvije

Premijer Aleksandar Vučić je rekаo dа očekuje presudu u slučаju ubistvа novinаrа Slаvkа Ćuruvije, ali i dа se reše svi teški zločini iz prošlosti.

„Očekujem dа teški slučаjevi iz prošlosti budu rešeni i dа pokаžemo dа oni koji su ubijаli ne mogu dа prođu nekаžnjeno“, rekаo je Vučić novinаrimа upitаn dа prokomentаriše isključenje jаvnosti sа delа suđenjа zа ubistvo Slаvkа Ćuruvije.

Vučić je rekao da imа pomаkа i u rešаvаnju slučаjа ubistvа novinаrа Milаnа Pаntićа, аli dа o tome ne želi dа iznosi detаlje.

Premijer je rekao i da ne uživa u rijaliti programima, ali da ne želi da se meša u oduku regulatornog tela da se rijalitiji emituju posle 23 sata. Upitan šta misli o tome da u medijima treba da se pojavljuje osoba pravosnažno osudjena na osam godina zatvora, on je rekao i da se ne meša u šta će ko da objavljuje.

„Kada bih vam odgovorio na to pitanje, neki drugi bi mi rekli da se mešam u medije i i da rušim nezavinost medija“, rekao je Vučić.

 Foto: Medija centar Beograd 

1 komentar za: “Vučić: Ostavka Gašića ili će biti smenjen? Nisam još odlučio

  1. Mirka

    Zanimljivo da premijer u nešto ne želi da se meša.Što se tiče gospodina Santosa koji je tako dobro radio svoj posao(helikopter,akumulatori itd.),ako nema ko da ga zameni onda smo stvarno prdnuli u čabar.

    11. дец 2015. at 14:03

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend