30. jun 2015.

Privatizacija Radio Subotice

radio subotica logoSkupština grada Subotice izmenila je na nedavnoj vanrednoj sednici odluku o Postupku privatizacije Javnog preduzeća „Radio Subotica“, koja će se sprovesti kroz model prodaje stoprocentnog kapitala procenjenog na skoro 4,85 miliona dinara, ili nešto preko 40.000 evra

Time je prethodno doneta, pa izmenjena odluka usklađena sa nedavno usvojenim izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, kojima je rok za privatizaciju medija pomeren na 31. oktobar ove godine.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai najavio da će lokalna samouprava rebalansom budžeta predvideti sredstva za finansiranje ovog produzeća i u naredna četiri meseca.

Po njemu, u ovom momentu niko ne može da kaže na koji način će sudbina ovog preduzeća biti rešena u datom roku.

„To je po meni nedokučivo da li će biti ili neće biti. I onda kada je donet zakon je rečeno da će sigurno do 30. juna da se ovaj postupak završi, a evo došli smo do te situacije da nije to odrađeno. Šta će se desiti u sledeća četiri meseca mislim da to niko ne može sa sigurnošću da kaže unapred“, rekao je Maglai nakon sednice, a preneo Tanjug.

On je dodao da se u Gradskoj upravi i Kabinetu gradonačelnika niko nije interesovao za kupovinu ovog preduzeća.

Predsednik Odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Slavko Parać kaže da su podrškom ovoj odluci pokazali njihov odnos prema „instituciji koja postoji gotovo pola veka, slušaocima i zaposlenim u Radio Subotici“.

„Ova odluka ne rešava problem zaposlenih koji su trebali da ostanu bez posla za pet dana, a na ovaj način će ostati bez posla za četiri meseca i pet dana ili možda za koji mesec duže. Problem rešava samo promena medijkih zakona, a to što je sada delimično promenjen znači da može da se menja“, rekao je Parać.

On je kritikovao način na koji ne doneta odluka, rekavši da je doneta u zadnji čas, dan nakon roka (četvrtak, 25. jun), te da je izrađena „nestručno, aljkavo i bahato“.

Preuzeto sa: NUNS

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend