18. okt 2015.

Priveden novinar lista Dan i urednik portala IN4S

Novinar podgoričkog lista „Dan“ Dražen Živković i urednik portala IN4S Gojko Raičević privedeni su na skupu opozicije u Podgorici

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, oni su privedeni zbog nepostupanja po naređenju policijskih službenika.

Navodi se da su Živković i Raičević, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja u Podgorici, privedeni zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja na mestu pružanja asistencije Komunalnoj policiji.

„Novinarska profesija ovih lica nije povezana sa njihovim privođenjem. Oni su privedeni kao građani okupljeni na mestu održavanja javnog skupa, zbog nepoštovanja zakona, odnosno nepostupanja po naređenju ovlašćenih policijskih slušbenika“, piše u saopštenju.

Policija dodaje da su netačni navodi pojedinih medija da je Raičević „brutalno pretučen“ u policijskom vozilu.

„Policijski službenici su prilikom privođenja 11 lica, među kojima je bio i Raičević, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrebili sredstva prinude“, navodi se u saopšenju.

Raičeviću je, kako se navodi, pre privođenja Sudu za prekršaje, pružena medicinska pomoć u medicinskoj ustanovi, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Posle saslušanja u Sudu, Raičević je pušten da se brani sa slobode, precizira se u saopštenju.

Živković je priveden Sudu za prekršaje zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend