18. okt 2015.

Raičević pušten na slobodu

d67b4c5721d31554a9a2d232cca4d91bPolicija je jutros nenajavljeno oko 6 sati razbila proteste Demokratskog fronta (DF) ispred Skupštine Crne Gore

Urednik portala IN4S Gojko Raičević, brutalno je pretučen i završio je u Urgentnom centru, nakon što je uhapšen tokom akcije razbijanja protesta ispred Skupštine Crne Gore. Poslije ukazane medicinske pomoći i primanja infuzije, Raičević je odveden u policiju. Nakon saslušanja, pušten je na slobodu.

Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tokom hapšenja poslanika Slavena Radunovića.

Kako je portalu Vijesti kazao predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović, Raičević je pretučen u policijskoj marici. Božović je dodao da je Raičević od udaraca povraćao i potom izgubio svijest, pa je onda prebačen u Urgentni centar.

Suzana Raičevića je „Vijestima“ kazala da su policajci tukli njenog supruga po tijelu, da nema vidljivih povreda na licu, da je bio na snimanju. Nije joj dozvoljeno da razgovara sa njim, već je čula samo njegov razgovor sa ljekarom.

Ona je potvrdila je Raičević povraćao i da je primio infuziju, ali da njoj nije bilo dozvoljeno da uđe u sobu koju obezbjeđuju četiri policajca. „Uspio je samo da mi kaže: udarali su me mučki“, kazala je Suzana Raičević.

Iz portala IN4S su kazali „Vijestima“ da je portal oboren neposredno prije početka policijske akcije razbijanja protesta. Portalu se otežano pristupa tokom jutra.

Tjerali novinare

Novinarima je jutros bio zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, kao i dijelu Ulice Slobode gdje se nalazi Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) gdje je postavljen kordon policije.

Novinaru „Vijesti“ naoružani policajac je prišao kod zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva i ne traživši mu legitimaciju, kolegi policajcu rekao „Ukloni ovoga, neka se makne s ulice“.

Nakon toga novinar „Vijesti“ se okrenuo ka njemu da ga slika, a od policajaca je neko doviknuo „Nemoj ga slikat, puknuće ti aparat“.

Nijedna ulica nije blokirana i saobraćaj se u cijelom gradu odvija normalno.

Policija je jutros nenajavljeno oko 6 sati razbila proteste Demokratskog fronta (DF) ispred Skupštine Crne Gore.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend