06. jun 2015.

Prvi dan novog direktora: Bujošević traži uštede na RTS

549441_dragan-bujosevic-foto-fonet-n-djordjevic_fPrvog radnog dana na poziciji direktora RTS Dragan Bujošević je krenuo oštro i od šefova sektora tražio da razmisle kako da smanje troškove

Na poslovni kolegijum u velikoj sali, gde se inače održavaju sastanci UO, Bujošević je došao u pratnji dosadašnjeg v. d. direktora RTS-a Nikole Mirkova.

Nakon upoznavanja sa prisutnima, Bujošević je Mirkovu zahvalio na dosadašnjem radu i zamolio ga da ostane i dalje u RTS, iako ispunjava uslove za penziju.

Novi direktor Javnog servisa je odmah zatim prešao na ključnu temu, a to su troškovi. Šefovima sektora je, kako saznaje “Blic”, rekao da svako od njih razmisli kakve uštede može da napravi u svom sektoru, uz opasku da bi bilo dobro ako imaju ideju i kako da se nešto zaradi.

Na sastanku se razgovaralo i o pretplati i mnogim drugim temama, ali je i dalje ostalo nepoznato gde će Dragan Bujošević sedeti, odnosno da li će se useliti u kancelariju u kojoj je sedeo pokojni Aleksandar Tijanić. Ta kancelarija je već godinu i po prazna, jer Mirkov sedi u svom starom kabinetu.

Od juče je i zvanično počela trka za ključne uređivačke pozicije u RTS-u. Na javnom konkursu biraće se urednici Informativnog, Obrazovnog, Kulturnog i Zabavnog programa na televiziji, urednici Prvog, Drugog i Trećeg programa Radio Beograda i urednik Radija 202.

Svi zainteresovani za ove pozicije imaju rok od 30 dana da se prijave, dok će UO RTS u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava izabrati ključne ljude.

U konkursu je jasno naznačeno da budući urednici moraju da imaju najmanje sedam godina iskustva na uredničkim pozicijama, da su istaknuti i dokazani medijski stručnjaci, da znaju jedan strani jezik i da su organizacione i profesionalne sposobnosti dokazali u dosadašnjem radu.

Neka pobedi najbolji

Dragan Bujošević je nedavno na sastancima koje je imao sa kolegijumima različitih sektora napomenuo da će tim izabrati na konkursu, a da će pobediti kandidati sa najboljim programom i idejom. A upravo je program poslovanja koji je predložio kao kandidat za direktora RTS, prema mišljenju dela članova UO RTS, bio najslabija karika u njegovom predstavljanju. Iskustvo u medijima je bilo njegov ključni adut.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend