08. jun 2015.

Obračun sa političkim neistomišljenicima

sandzak-tv-logoJP Emisiona tehnika i veze obavestila je novopazarsku lokalnu TV Sandžak da nema dostupnih uređaja neophodnih za puštanje digitalnog signala ove televizije. Rukovodstvo TV Sandžak u saopštenju, koje je dostavilo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ministru kulture Ivanu Tasovcu, međunarodnim i domaćim organizacijama za ljudska prava i medijskim udruženjima, ocenjuje da je postupak JP Emisiona tehnika i veze „nekorektan i neprincipijelan“

U saopštenju se navodi da su pre roka „ispunili sve uslove za digitalizaciju signala i dobili dozvolu za njegovo emitovanje“, da su se „prvi od svih lokalnih emitera u Srbiji još u julu 2014. godine obratili JP Emisiona tehnika i veze, da su u najbržem roku ispunili sve uslove koji su zahtevani i domah krenuli u pripreme za dostavljanje tzv. SDI signala, a onda su dobili obaveštenje da će morati sami da kupuju opremu „koju je bila dužna da obezbedi Emisiona tehnika i veze“.

Rukovodstvo ove TV smatra da nikako nije slučajno da uređaja nema baš za njih i to odmah prebacuju na politički teren i adresu potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, pri čijem je ministarstvu ovo JP. Oni smatraju da je to „otvorena opstrukcija, kršenje zakona i obračun sa političkim neistomišljenicima“.

TV Sandžak program emituje se sa Internacionalnog univerziteta. Ima dozvolu za emitovanje programa na lokalnoj frekvenciji. Njena uređivačka politika naklonjena je političkoj opciji koju predvodi muftija sandžački Muamer Zukorlić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend