16. dec 2014.

Radio Sombor pred drugom privatizacijom

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPosle jedne neuspele privatizacije Radio Sombor nalazi se u paketu od oko 60 medija koji do kraja prve polovine naredne godine treba da budu privatizovani.

„Кaže se – koga zmija ujede, taj se i guštera boji’“, kaže za RTV direktor Radio Sombora Stipan Benić. On dodaje da u ovoj radijskoj kući nema straha od prave privatizacije, ali da postoji doza straha da se neće ponoviti neuspela privatizacija sa kraja 2007. godine, kada je Radio Sombor postao „ničiji“ i bio prva žrtva loše privatizacije u državi.

U ovoj radijskoj kući nema straha od prave privatizacije, ali postoji doza straha, da se neće ponoviti neuspela privatizacija sa kraja 2007. godine, kada je Radio Sombor postao „ničiji“…

„Radio Sombor ima programe, pored srpskog, na mađarskom i hrvatskom jeziku i bunjevačkom govoru. Prema slovu Zakona, budući valsnik morao bi da ove programe zadrži, ali da li će to i tako biti, ostaje da se vidi. Ovi programi nisu profitabilni i ako budući vlasnik, ili vlasnici budu sami kreirali program, može se desiti da se slušaju samo narodnjaci koji donose novac, a da programi nacionalnih zajednica budu u drugom planu, ili da ih uopšte ne bude, a to država, naravno, ne sme dozvoliti’’, ističe Benić.

Za drugu privatizaciju zainteresovanih ima, ali ne i kokretnih ponuda.

„Od Agencije za privatizaciju nismo ništa konkretno dobili u smislu uzainteresovanih kupaca, ali imamo nekoliko direktnih pojedinačnih poziva, što nas ohrabruje, jer tamo gde ne bude zainteresovanih ti mediji će se ugasiti“, zaključuje Benić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend